Dodaj komentar

Krim policija podnijela kaznenu prijavu protiv Drage Martinovića

ljubuski.info

Prema neslužbenoj informaciji iz Vlade ZHŽ, Krim policija MUP-a ZHŽ podnijela je kaznenu prijavu protiv Drage Martinovića ravnatelja Civilne zaštite ZHŽ. Navodni razlog za kaznenu prijavu je utemeljena sumnja u avansna plaćanja goriva za potrebe Civilne zaštite, koja su koristila vozila ove ustanove. U MUP-u po ovom pitanju vlada zavjet šutnje uz rečenicu - mora se odraditi što nam se kaže.

Je li ovaj oblik plaćanja nezakonit, obzirom kako je riječ o proračunskim sredstvima, ili ne, te je li civilnoj zaštiti učinjena šteta ostaje ustvrditi u istražnom postupku.

U svemu ovome je zanimljivo kako je kaznena prijava nastala nakon financijskog izvješća i informacija je odmah pretvorena u postupanje.

Zanimljivo je kazati kako se u MUP-u zataškavaju nezakonite radnje ministra Zdravka Borasa, a radi se o velikim financijskim skandalima o čemu je već sačinjeno izvješće, točnije sve je potvrđeno od strane revizije. PO ovim informacijama se ne postupa, te, službenici odani ministru sve pokušavaju prikriti ili u konačnici nastradaju "sitnije ribe".

Drago Martinović je predsjednik Nezavisnog policijskog odbora ZHŽ. U nekoliko navrata ukazivao je na kriminal u policijskim strukturama i nezakonit rad pojednih članova odbora odanih Zdravku Borasu.

Zbog toga je i od samog Borasa dobio prijetnje, koje je policiji prijavio, ali i potom odustao od gonjenja.

Komentatori ovaj slučaj objašnjavaju totalnim političkim ratom unutar HDZ ZHŽ i to između Ljubuškog i Širokog Brijega, a kako se navodi predvode ga Nevenko Barbarić i njegov "borac protiv kriminala" Zdravko Boras s jedne strane, te Zdenko Ćosić i Predrag Kožul s druge.

Iz kuloara oko HDZ ZHŽ dolazi i vijest kako je Boras postao "neukrotiv", te da Vlada na njega više ne može utjecati. Iako je pred završetkom više sudskih postupaka, a tiču se nezakonitih radnji, Barbarić, kao predsjednik Županijskog odbora HDZ Borasa i dalje bezrezervno podupire.

M.Š.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
1
1
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari