Dodaj komentar

Demolirana kuća Ljubušaka u Baškoj Vodi

ljubuski.info

Više od 100 tisuća kuna štete napravio je nepoznati počinitelj u vili "Gradina" u Baškoj Vodi, u Ulici Ivana Gorana Kovačića 4, a u koju je provalio u razdoblju od 3. do 11. travnja te je sprejem išarao dio fasade, oštetio inventar u prizemlju i poplavio cijeli podrum.

Provalnik je ušao u vilu u vlasništvu obitelji Prce koja stanuje u Stuttgartu pa je namjerno "otvorio" vodu i ostavio je da teče iz slavine, čime je poplavljena cijela kotlovnica i dio u prizemlju u kojem se nalaze perilice rublja i peglaonica, piše Slobodna Dalmacija.

S obzirom da je vilu "Gradina" s prizemljem i dva kata uistinu bilo teško naći među 50-ak vikend-kuća koje se doslovno nalaze jedna do druge i ni u jednoj sada nitko ne boravi, jedva smo uspjeli susresti jednog jedinog Baškovođana, koji je nakon upita kazao da je proteklog vikenda pokraj vile vidio policijsko vozilo. Tako su novinari zapravo i uočili sprejem išaranu fasadu kuće, a kroz prozor vidjeli da je istim sprejem srebrne boje išaran i namještaj u unutrašnjosti vile.

Jedino što znam jest da vlasnici stanuju u Njemačkoj i da su Hercegovci, a, koliko mi je poznato, u vilu je provaljivano i prije nekoliko godina - kazao je susjed.

Kako bi doznali detalje u vezi s provalom u vilu, kao i namjerno izazvanom poplavom, kontaktirana je kćer vlasnika vile Marijana Prce, koja stanuje u Njemačkoj i koja nam je kazala da je oštećenja na kući zamijetio vrtlar koji održava okoliš. Prce nije ni znala da je nepoznati počinitelj u njihovoj vili napravio golemu štetu.
Mislila sam da je samo išarana fasada na kući i nisam ni znala da nam je poplavljen podrum. Katastrofa. Kuću je moja obitelj, koja je podrijetlom iz Ljubuškog, kupila prije 23 godine i u njoj boravimo samo ljeti, kada je i iznajmljujemo turistima, tako da sam baš šokirana i ne znam je li provaljeno samo u našu ili u još kuća u ulici - kazuje Marijana Prce, dodavši kako će njezina majka sutra krenuti iz Njemačke u Bašku Vodu pa će znati više o oštećenjima.

Zanimljivo, prije negoli su novinari uopće pronašli kuću u koju je provaljeno i u kojoj je nepoznati počinitelj "ordinirao" tijekom tjedan dana, nitko od mještana koje su sreli po kafićima ili na rivi nije ni čuo za vilu "Gradina", a kamoli za provalu, dok neki nisu znali reći ni gdje se nalazi Ulica Ivana Gorana Kovačića.

Slobodna Dalamcija
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
4
3
5

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari