Dodaj komentar

Škole iz Gruda i Posušje pobijedile na natječaju "Civitas-Projekt građanin"

ljubuski.info

U Osnovnoj školi Ivane Brlić- Mažuranić održalo natjecanje "Civitas-Projekt građanin" na kojem su sudjelovale 3 osnovne i 3 srednje škole.

U ovom projektu učenici su trebali odabrati problem u svojoj zajednici, istražiti postojeće mjere javne politike, razviti svoja rješenja koja predstavljaju nadležnim institucijama i kreirati planove akcije za implementaciju svojih rješenja.

Osnovne škole su se bavile problemima pobačaja, razvijanjem ovisnosti o kockanju i opremanjem informatičkog kabineta. Srednje škole su predlagale rješenja za problem rodilišta u Ljubuškom, kladionica i bavili se zakonom o zabrani korištenja alkohola,cigareta i izlazaka nakon 23h kod maloljetnika.

Ispred osnovnih škola pobijedila je OŠ Ruđera Boškovića iz Gruda s temom: Kockanje ili klađenje igra ili ovisnost, a pobjedu ispred srednjih škola odnijela je Gimnazija Posušje s temom: Naša su prava (i) vaša dužnost.

Čestitamo pobjednicima koji će imati priliku predstaviti svoj rad i plakate na Finalnoj smotri u Sarajevu.

Svim ostalim učenicima želimo da nastave biti uključeni u ovakve projekte, što im omogućuje da postanu odgovorni i informirani mladi ljudi koji će utjecati na kreiranje svoje budućnosti.

OŠ Ivane Brlić Mažuranić Gračine
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

2
5
8
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari