Dodaj komentar

Zaboravljeni miris proljeća za Samira Konjhodžića

ljubuski.info

Upravo na Dan nezavisnosti Ljubuški je zapljusnula žalosna vijest da je u dalekoj Norveškoj umro Samir Konjhodžić (1962), čuveni ovdašnji rukometaš, nenadmašeno desno krilo Izviđača, ljubimac starog dobrog Sportskog centra…

Vremešnijim ljubiteljima rukometa u Ljubuškom munjevito se počeo odmotavati film, vraćanje u rane osamdesete bilo je neminovno, navirale su uspomene, zgode i nezgode, anegdote… Samir Konjhodžić bio je član sada već povijesne generacije koja je pod vodstvom Mirka Novkovića igrala najljepši amaterski rukomet u Bosni i Hercegovini. Škorput, Mucić, Grbavac, Primorac, Sušac, Čolina, Nikolac, Zloić… Velika generacija koja je redovito egzaltirala krcate tribine "Sportskog".

Samir Konjhodžić je bio poseban i čudesan. Desno krilo kakvih (isključimo patetiku) danas nema. Za razliku od suvremenih ziheraša koji gotovo cijelu utakmicu prespavaju na krilu, bilo mu je dovoljno "trijes centi" prostora da uleti u šesterac i matira golmana. Rođeni asfalt bio mu je mekši od gumene podloge tuđih dvorana. Nije bilo "frljoka", nije bilo ovog nekakvog ljepila koje "pričvršćuje loptu", nije bilo parketa, grijanja… Zato je u izobilju bilo znanja, hrabrosti i ljubavi. Prema svojemu klubu i svojemu gradu.

Zato Samirova smrt u norveškom gradiću Sor Fron, daleko od rodne grude, daleko od Izviđača, daleko od tribina Gradske dvorane, još teže pada. Ako ništa drugo, za sve što je dao Ljubuškome, za sve lijepe trenutke, i za one tragične, za virtuozni rukomet, neka ga zauzvrat isprati njegov klub, neki daleki huk pretijesnih tribina, i skoro zaboravljeni miris proljeća u rodnom Ljubuškom. Zaslužio je!

Mladen Bošnjak | sportske.ba
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

8
4
3
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari