Dodaj komentar

Ante Kvesić ostaje na čelu mostarske bolnice

ljubuski.info

Zatvoren je natječaj za novog ravnatelja SKB-a Mostar, a jedini kandidat za vodeće mjesto mostarske bolnice jeste aktualni ravnatelj Ante Kvesić, potvrđeno je iz Odjela za odnose s javnošću SKB Mostar.

Tako će prema svemu sudeći Kvesić, kojemu mandat ističe u lipnju ove godine, na čelu ove institucije provesti još četiri godine.
Iskreno rečeno, dosadilo mi je, naročito zbog mog zdravstvenog stanja. No, lomio sam se, razgovarao s najbližim suradnicima i odlučio sam, ukoliko izdrži ovo srce, kandidirati se još jedanput, komentirao je ranije ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, dr. Ante Kvesić, informaciju o ponovnoj kandidaturi na mjesto ravnatelja ove ustanove.

Istaknuo je kako nakon 26 godina na čelu mostarske bolnice mjesto ravnatelja, ne smatra 'premijom' nego žrtvom, te je u šali istaknuo kako je samo papa Wojtyla imao duži staž od njega.

Kao neke od budućih projekata te razloge nove kandidature istaknuo je dovršetak zgrade Klinike za dječje bolesti, te transplantacijski program.
Ono najvažnije što se može dogoditi u našoj bolnici jeste transplantacijski program koji bi ovu bolnicu svrstao u red velikih bolnica, po opusu onoga što se radi. Ta priča je uistinu jedan od najvećih projekata iz razloga što je kompleksan, složen, i ne možete reći sad ćemo kupiti transplantaciju, pa ćemo je početi radit. Za uvesti taj program, mi već dvije, tri godine radimo na nekoliko segmenata. Treba educirati 100 do 200 ljudi, 30 do 40 timova po raznim specijalnostima da bi se uopće počela raditi transplantacija, a da to bude nešto što vrijedi, rekao je Kvesić.

Na upit o mogućim kadrovskim promjenama, kad su u pitanju najbliži suradnici, ravnatelj je poručio kako 'on igrače ne mijenja'.
Zadovoljan sam svojim timom u menadžmentu. Istina, svi oni su dosta dugo sa mnom, možda su i oni umorni, ali ja ne mijenjam igrače. Svi moji pomoćnici, još iz rata, su otišli u punu starosnu mirovinu. U 26 godina sam promijenio samo par šefova, smijenio nisam nikad nikoga, s ljudima morate raditi da bi mogli rukovoditi ovolikim sustavom. Tu je preko dvije tisuće ljudi i to mora biti velika žrtva. Morate sve čuti, vidjeti i prepoznati što treba napraviti. Svoje mjesto ne smatram premijom, smatram to žrtvom koju nastavljam plaćati. Presloženo je i prezahtjevno da bi moglo biti dobro, istaknuo je Kvesić.

bljesak.info
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

9
1
3
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari