Dodaj komentar

Nagrade općine Damiru Borasu i Vinku Galiću

ljubuski.info

U sklopu obilježavanja Dana općine Ljubuški, na svečanoj sjednici OV-a 21. veljače, dodijelit će se javna priznanja zaslužnim pojedincima i društvenim institucijama za postignute uspjehe značajne za društvenu zajednicu.

Zlatni grb

Zlatni grb općine Ljubuški dodijelit će se prof. dr. sc. Damiru Borasu, rođenom 1951. godine u Zagrebu, Ljubušaku po podrijetlu, trenutačno na dužnosti rektora zagrebačkog Sveučilišta. Diplomirao je 1974. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu, doktorirao 1998. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dugačak je popis dužnosti koje je kroz profesionalnu karijeru obnašao, sudjelovao je u brojnim znanstvenim i istraživačkim projektima, bilo kao voditelj ili član istraživačkih timova, objavio više od 90 znanstvenih i stručnih radova, srednjoškolskih i visokoškolskih udžbenika. Dao je izniman doprinos za razvoj Sveučilišta u Mostaru.

Vrijedna zbirka

Nagradu općine Ljubuški za životno djelo dobit će akademski kipar Vinko Galić.
Rođen je 1931. godine u ljubuškom selu Bijači, 1958. godine završio Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, predavao u osnovnoj školi i Gimnaziji u Ljubuškom, 1960. otišao u Pulu i do kraja radnog vijeka kao profesor radio u eksperimentalnoj školi "Neven Kisac". Nakon smrti supruge vratio se 2005. godine u Ljubuški, u svoje rodno selo Bijaču gdje osniva umjetničku koloniju.

Za pet godina rada kolonije nastala je vrijedna zbirka slika i skulptura, od kojih je većinu darovao općini Ljubuški. Kolonija nastavlja svoj rad kroz Hlebinsku školu slikanja, iz koje je proizašlo oko 100 slika, koje također daruje općini Ljubuški. Darovao je i 103 raspela u drvetu samostanu sv. Ante na Humcu te još značajan broj drugih umjetničkih djela.

Godišnja nagrada općine Ljubuški pripast će tvrtki AG Frigo Ljubuški, poslovnoj jedinici kompanije Andrea & Giovanni d. o. o. Čitluk. Od ukupno 215 zaposlenih, u Ljubuškom zapošljava 90 djelatnika.

Ivan Kaleb | Večrnji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

3
9
4
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari