Dodaj komentar

Pomoć za 33.758 razvojačenih branitelja na računima danas, najkasnije sutra

ljubuski.info

Pušten je novac za jednokratnu pomoć za 33.758 razvojačenih branitelja, i oni bi novac na računima mogli imati i danas, najkasnije sutra.

Riječ je o braniteljima koji su se javili na javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za rješavanje statusnih pitanja branitelja i članova njihovih obitelji 30. studenog 2018. godine, a koji je bio otvoren do 27. prosinca.

Poziv je raspisalo Federalno ministarstvo za pitanja branitelja, a ukupna vrijednost pomoći je 7,5 milijuna KM. Ovaj novac je već ranije bio osiguran.

Prema našim informacijama sredstva su upućena prema računima branitelja i oni bi danas tijekom dana, ili sutra trebali to imati na svojim računima, rekao je Bukvarević.

Ranije je bilo odlučeno pomoć isplaćivati po načelu obračuna 4,5 KM za svaki mjesec proveden u oružanim snagama. Međutim, u skladu s raspoloživim sredstvima, odlukom ministra Bukvarevića, povećan je iznos na 5 KM. Primjera radi, branitelj koji je bio u vojsci 36 mjeseci dobit će 180 KM pomoći.

Oni su rješenja već dobili u skupinama za vojne evidencije gdje su i predali dokumentaciju za pomoć i većina ih je svoja rješenja i preuzela.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
7
6
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari