Dodaj komentar

Dom zdravlja Ljubuški nabavio Cardiomobil

ljubuski.info

U Domu zdravlja Ljubuški danas je održana prigodna svečanosti u povodu završetka projektnih aktivnosti u sklopu Interreg IPA projekta Q-Access HC. Riječ je o međunarodnom projektu vrijednom 625 tisuća eura, kojeg čine u 85 % postotku sredstva EU. Projekt se bavi poboljšanjem kvalitete pristupačnosti i poboljšanja zdravstvene skrbi u prekograničnom području Jadranskog zaleđa, nositelj projekta u BIH je Javna ustanova Dom zdravlja Ljubuški, partner projekta u Republici Hrvatskoj je Dom zdravlja Metković.

Na samoj svečanosti prisustvovali su mnogobrojni uzvanici i dužnosnici: predsjednik Skupštine ZHŽ, gosp. Ivan Jelčić,predsjednik Vlade ZHŽ, gosp. Zdenko Ćosić, ministar financija ZHŽ, gosp. Toni Kraljević, ministar unutarnjih poslova ZHŽ, gosp. Zdravko Boras, ministar zdravstva, rada i soc. skrbi ZHŽ, gosp. Tomislav Pejić, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Miroslav Ramljak ,ministar gospodarstva ZHŽ Dario Sesar, ravnatelj Zavoda Zdravstvenog osiguranja ZHŽ, gosp. Vilson Crnjac, načelnik Općine Ljubuški, gosp. Nevenko Barbarić, predsjednik OV Ljubuški, gosp. Tihomir Kvesić, predsjednik Upravnog vijeća Zavoda zdr. osiguranja ZHŽ, gosp. Zdravko Bešlić, ravnatelj DZ Metković, gosp. Mihovil Štimac, ravnatelji Domova zdravlja iz Zapadnohercegovačke županije, članovi Upravnog vijeća DZ Ljubuški i Zavoda zdr. osiguranja ZHŽ.

Nazočne je pozdravio i upoznao detaljnije o projektu v.d. ravnatelja dr. Ivan Landeka, zahvalivši se svima koji su sudjelovali u projektu i dali potporu u provedbi, posebno se obrativši djelatnicima i svima koji koriste usluge Doma Zdravlja Ljubuški istaknuvši, među ostalim, kako su mnogobrojne aktivnosti realizirane u proteklih 20 mjeseci koliko je provedba projekta trajala: od organizacije međunarodnog kongresa o palijativnoj skrbi, posjeta ustanovama iz palijativne skrbi, certifikacije ustanove, rekonstrukcije prostorija Doma zdravlja Ljubuški, uređenje parkirališta u ambulanti u Vitini, nabavljena je vrijedna oprema Holter EKG aparat, laser za potrebe fizijatrije, ultrazvučni aparat sa sondama i posljednja u nizu nabavka Cardiomobila.

Ovom prilikom je ključeve najvrjednije investicije u sklopu projekta Cardiomobila za potrebe Hitne medicinske pomoći DZ Ljubuški v.d. ravnatelju Ivanu Landeki uručio predstavnik tvrtke M.R.M Robert Grubišić.

Prigodni blagoslov vozilu kao i svima koji će ga koristiti dao je gvardijan franjevačkog samostana na Humcu, fra Dario Dodig.

Vrijednost vozila sa pripadajućom opremom prelazi 161.000 KM , opremljeno je najsuvremenijom medicinskom opremom od defibrilatora, EKG-a, pacijent monitora, aspiratora, respiratora, pribora za oksigenaciju i imobilizaciju, a na daljnje korištenje vozilo je v.d. ravnatelj Ivan Landeka predao šefici HMP DZ Ljubuški dr Franki Bajto i šefu voznog parka DZ Ljubuški Blažu Bebeku.

Pošto je ovaj projekt prekogranične suradnje velikim dijelom bio naslonjen na palijativnu skrb svečanost je završila obilaskom Centra za palijativnu skrb DZ Ljubuški.

U Hospiciju goste je s radom i uvjetima rada, te smještajnim i ostalim kapacitetima upoznala glavna sestra Hospicija Marijana Mucić.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
1
5
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari