Dodaj komentar

Ljubuški postaje prazan grad

ljubuski.info

Bez egzistencije nema života. U općini koju izjeda korupcija, u kojoj se krade i vodi politika godinama prema vlastitim interesima, nema napretka, novih radnih mjesta, nema budućnosti za nove obitelji i života dostojnog čovjeka. Ili točnije ima samo za odabrane i one s lažnim diplomama.

Prije par dana općinu Ljubuški je napustila skupina od 37 mladića iz nekoliko sela, Humca, Studenaca, Radišića, Vitine i drugih. Zaputili su se trbuhom za kruhom u daleku Finsku gdje će već u ponedjeljak imati svoj prvi radni dan na građevinskim poslovima.

Sve je to ostalo nezapaženo, jednako kao i mnogi odlasci proteklih godina, jer općinska i druge vlasti ne mare za egzodus radno sposobnog stanovništva. Dapače, poput vlasti i fratri s oltara, interesno su vezani za novac iz proračuna, licemjerno se reteriraju na ova zbivanja.

U općini Ljubuški nema značajnih gospodarskih pomaka. Općinska vlast ne stvara uvjete za ulaganja, a sustavno uništava poduzeća u svom vlasništvu, kao npr. JKP Ljubuški, s dugom od 11 milijuna KM, osnivajući novo poduzeće i isisavajući novac za privatni interes.

Načelnik općine Nevenko Barbarić je godinama, potvrdilo se, obmanjivao javnost. U JP Parkove se zapošljavaju samo odabrani bez bilo transparentne natječajne procedure.

U Ljubuškom jedni sinovi odlaze, neki se nikada neće vratiti, a ostaju samo odabrani, no, pitanje je hoće li i oni izdržati samoću koja kuca na vrata.

N.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
9
9
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari