Dodaj komentar

Cvitanoviću poručili da ne nasjeda na neiskrene ponude o koaliranju sa 'Čovićevom grupom'

ljubuski.info

Općinski odbor HDZ 1990 Prozor-Rama održao je sjednicu 10. siječnja 2019. godine u kojem se raspravljalo o političkoj situaciji u BiH i uspostavi vlasti nakon općih izbora održanih u listopadu 2018. godine.

Priopćenje za javnost Općinskog odbora HDZ 1990. prenosimo u cijelosti:

Općinski odbor HDZ 1990 Prozor-Rama na svojoj je VIII sjednici, održanoj dana 10.1.2019. godine u Prozoru, u raspravi o aktuelnoj političkoj situaciji i pripremama za sjednicu Predsjedništva i Središnjeg odbora, usvojio dva važna dokumenta.

Prvi je Deklaracija o obvezama političkih subjekata u BiH, kojom se pokušava nametnuti strateško promišljanje o potrebi da izborni pobjednici na proteklim Općim izborima što prije uspostave vlast i pokrenu procese reformi koje su neophodne kako bi i Hrvati i svi drugi narodi pokrenuli izlazak iz vrlo lošeg stanja u koje su uvučeni dosadašnjim političkim lutanjima. Deklaracijom se traži da stranke pobjednice svoje međusobne odnose rješavaju sporazumno i transparentno, uz kompromise, te uz najveće moguće poštivanje svih naroda i svih građana. Od Visokog predstavnika Valentina Inzka se traži da se aktivnije uključi u politički život koristeći ovlasti koje ima. Deklaracijom se traži od Hrvatskog narodnog sabora da korjenito preispita svoj rad, da konačno ostvari unutarhrvatsko uvažavanje, demokratski politički pluralizam Hrvata u BiH, da pokrene procese poboljšanja ekonomskog i socijalnog stanja Hrvata i pripadnika drugih naroda u BiH kroz razvoj gospodarstva uz korištenje europskih predpristupnih fondova. Također se obvezuje rukovodstvo HDZ-a 1990 da u narednom razdoblju u politički život BiH unosi pozitivne ideje i doprinosi provedbi mjera poboljšanja uvjeta života Hrvata i drugih naroda i građana.

Drugi dokument je zaključak da OO HDZ 1990 Prozor-Rama ne podržava ulazak u koaliciju za obnašanje vlasti sa HDZ-om BiH, iz razloga nesposobnosti te stranke u borbi za stvarna prava i za bolje životne uvjete Hrvata i svih drugih naroda u Bosni i Hercegovini. Ovim zaključkom je iskazan jasan stav Rame i upućena poruka stranačkim kolegama, u prvom redu Predsjedniku HDZ-a 1990 Iliji Cvitanoviću, da ne nasjedaju na neiskrene ponude o koaliranju sa Čovićevom grupom, jer takvo koaliranje može značiti samo novu prijevaru i prebacivanje odgovornosti za nerad i nered jer se od Čovićeve diktature ne može očekivati iskren rad ili uvođenje reda.

Prijedlog Deklaracije i Zaključak upućeni su Predsjedništvu i Središnjem odboru HDZ-a 1990 te su na sjednicama 12.1.2019. u Tomislavgradu obrazloženi od strane dr. Joze Ivančevića, predsjednika Općinskog odbora Prozor.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
6
1
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari