Dodaj komentar

Čak i psi odlaze u Njemačku

ljubuski.info

Njemačko veleposlanstvo u BiH odlučilo je podržati rad organizacije Animal Care Centar iz Mostara kako bi psi lutalice iz Bosne i Hercegovine uskoro pronašli novi dom u Njemačkoj.

Nijemci vole pse

Na službenoj Facebook stranici Veleposlanstva Njemačke u Sarajevu objavljena je lista pasmina koje su najdraže Nijemcima.
Nijemci vole pse! Njemačka ambasada zato podržava rad Animal Care Centar iz Mostara kako bi psi lutalice iz Bosne i Hercegovine uskoro pronašli novi dom u Njemačkoj., napisali su u svojoj objavi.

Nijemci su objavili i napopularnije pasmine koje se traže u Njemačkoj.
Na prvom mjestu su mješanci, na drugom labradori, a na trećem njemački ovčari. Na četvrtom mjestu čivauve, a na petom francuski buldozi.

Akciju Veleposlanstva Njemačke pozitivno su ocijenili korisnici društvenih mreža jer je u BiH skoro čitavu deceniju izražen problem pasa lutalica. Parlament BiH usvojio 2009. godine Zakon o dobrobiti i zaštiti životinja, no Zakon nikad nije zaživio u praksi.

Podsjećamo, organizacija Animal Care Centar do sada je u Njemačkoj već udomila više stotina pasa i mačaka koji su tako sklonjeni s mostarskih ulica.

Azil za pse

Inače, ova organizacija radi na projektu azila za pse, objektu koji se grad u naselju Kozica iznad Mostara. Taj objekt će osim boxova za pse imati i ambulantu, prijemnu prostoriju za pse, kuhinju za pripremu hrane, te prostoriju za operativne veterinarske zahvate i oporavak životinja.

Kompletan projekt realiziraju Animal Care Centar i njemački Streunergluck. Završetak radova će, prema riječima aktivista Animal Centra, zavisiti od daljeg dotoka novčanih sredstava. U projekt su ušli sa mnogo optimizma, dobili su prethodno brojna obećanja, od kojih su neka dosad i realizirana, ali neka, nažalost, i ne. Zbog onih nerealiziranih, sve planirano teče sporije od očekivanog.

Dok se projekt ne završi, hercegovački i mostarski psi poput mnogih ljudi, Mostaraca i Hercegovaca, uz pomoć njemačkog Veleposlanstva, bolji život pronalaze u, za mnoge obećanoj zemlji - Njemačkoj!

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

3
3
3
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari