Dodaj komentar

Marija Iličić, Zdravko Bešlić i Tomislav Mandić izabrani u Dom naroda

ljubuski.info

Skupština Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) izabrala je u danas u Širokom Brijegu tri izaslanika za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

U Dom naroda na sjednici Skupštine ZHŽ izabrani su Marija Iličić, Zdravko Bešlić i Tomislav Mandić, svi iz HDZ-a BiH.

Povjerenstvo je zaprimilo četiri liste za izaslanstvo u Dom naroda (sve iz hrvatskog naroda), a potom se nakon završenog ždrijebanja pristupilo glasovanju.

Kandidacijska lista Marija Iličić osvojila je šest glasova, kandidacijska lista HDZ BiH - HKDU BiH sedam glasova, lista Tomislav Madić sedam glasova, dok je kandidacijska lista HSP BiH Zvonko Jurišić osvojila jedan glas. Po jedan izaslanik iz bošnjačkog i srpskog naroda nisu izabrani, jer u županijskom parlamentu nema zastupnika iz tih naroda.

Umjesto troje zastupnika koji su izabrani za ministre u novoj županijskoj vladi, u skupštinske klupe ZHŽ-a ušli su Ivo Sesar, Ružica Galić i Stjepan Vlašić.

Novoizabrana izaslanica Marija Iličić kazala je kratko novinarima da će u Domu naroda štititi nacionalne interese.
U Domu naroda zastupat ću interese hrvatskog naroda koliko god je to u mojoj mogućnosti, ustvrdila je Iličić.

Sjednici iz opravdanih razloga nisu nazočili Darko Kvesić i Mirko Jelić (oba HRS-Hrvatska zvona).

Predsjednik se ispričao novinarima

Na samom početku sjednice predsjendik Skupštine ZHŽ Ivan Jelčić ispričao se novinarima što nisu bili obaviješteni o održavanju 3. sjednice Skupštine ZHŽ na kojoj je 31. prosinca 2018. godine usvojen proračun Zapadnohercegovake županije.

Istaknuo je da je ljudski griješiti te čvrsto obećao da se takvo što nikada neće dogoditi. Na kraju je se zahvalio medijima na praćenju rada Skupštine.

bljesak.info
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

1
9
9
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari