Dodaj komentar

Ljubomir Rašić rekorder s oko 80 darovanih doza krvi

ljubuski.info

Jedna od najvažnijih redovitih aktivnosti koje provodi Crveni križ Ljubuški je organiziranje akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Samo u protekloj godini, kroz šest akcija, prikupljene su 242 doze ove dragocjene tekućine, 12 doza manje u odnosu na 2017. godinu.

Kako saznajemo iz ove ustanove, aktivno se radilo i na prikupljanju humanitarne pomoći u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama, a samo za Božić podijeljeno je 300 paketa socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima.

Osim navedenog, djelatnici CK Ljubuški bili su posvećeni radu s mladima pa su tako organizirane edukacije i natjecanja u pružanju prve pomoći za učenike. Uz pomoć i suradnju djelatnika Doma zdravlja Ljubuški, izvršene su edukacije, odnosno obuke i za vozače koji su polagali vozački ispit, ukupno njih 387.
Zadovoljni smo proteklom godinom i aktivnostima koje smo proveli, a najviše nas veseli to, što uz stare darivatelje, iz godine u godinu imamo sve više i onih mlađih, koji prepoznaju važnost ovog najhumanijeg čina, kazali su iz Crvenog križa Ljubuški.

Među građanima, koji već duže vrijeme sudjeluju u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, ima onih koji su to učinili čak i do 50 puta, a rekorder među njima, ali i u Zapadnohercegovačkoj županiji je Ljubomir Rašić s oko 80 darovanih doza krvi. Njemu, jednako kao i ostalim darivateljima u ZHŽ-u, protekle godine dodijeljene su novčane nagrade.

Među provedenim aktivnostima svakako vrijedi istaknuti i dvodnevni radni posjet izaslanstva Crvenog križa ZHŽ-a Gradu Zagrebu. U izaslanstvu Crvenog križa s hercegovačkog područja bio je i Viktor Grbavac, predsjednik CK Ljubuški, a tom prigodom se otvoreno razgovaralo o iskustvima u provedbi tradicionalnih programa i aktivnosti Crvenog križa te o mogućnostima suradnje između CK ZHŽ-a i CK Grada Zagreba.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

4
8
5
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari