Dodaj komentar

Policija istražuje "Centar za obrazovanje odraslih"

ljubuski.info

Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) pokrenulo je istragu zbog medijskih napisa o nezakonitim izdavanjima diploma u privatnoj obrazovnoj instituciji "Centar za obrazovanje odraslih" u Sanskom Mostu.

Istražitelji Odsjeka za sprječavanje privrednog, računalnog kriminala i korupcije Sektora kriminalističke policije MUP-a USK pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva provode određene istražne radnje. Postoje osnovi sumnje da su odgovorna osoba ove institucije i osoba P.S. počinili kaznena djela krivotvorenja službenih isprava, te je zbog toga izvršen i pretres prostorija ove obrazovne institucije, kao i izuzimanje određene dokumentacije koja bi mogla poslužiti kao dokaz u eventualnom kaznenom postupku - izjavila je glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK Damir Omerdić potvrdio je kako je osnovano Povjerenstvo, koje će izvršiti detaljan nadzor nad radom ove institucije.
Škola je trenutno zatvorena zbog istrage. Mi ćemo se potruditi da Povjerenstvo za nadzor rada, koju je formiralo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK što prije završi posao, kako bi resorno ministarstvo na odgovarajućinačin reagiralo. Trenutačno važeći zakon ima dosta manjkavosti, na čemu će se u sljedećem razdoblju dosta raditi. Razmišlja se i o određenom softveru, koji će omogućiti detaljnu evidenciju upisanih i datumske odrednice u privatnim obrazovnim institucijama - istakao je Omerdić.

Prijavljena druga osoba

Također, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine danas se oglasilo priopćenjem zbog neistinitih navoda u vezi postupanja Tužiteljstva BiH u događanjima vezanim za tzv. 'Slučaj Diplome' a koji je aktuelan u medijima u proteklih nekoliko dana.

Tužiteljstvo BiH nikada nije dostavljen izvještaj niti informacija o počinjenim kaznenim djelima, u vezi s osobom P. Senad rođen 1978. godine u Fojnici, a koji se pojavljuje na snimku koji je objavljen zbog čega u odnosu na navedenu osobu, Tužiteljstvo BiH nije moglo ni postupati - priopćeno je iz tog tužilaštva.

Tužiteljstvu BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu BiH, dostavila je Informaciju broj 16-04/2-04-1-6395/18 u kojoj se navodi potpuno druga osoba rođena 1982. godine u Bihaću.
Dakle, osoba koja se pojavljuje na snimku nije bila prijavljena Tužiteljstvu BiH - navodi se u priopćenju iz državnog tužilaštva.

Dnevni list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

4
2
6
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari