Dodaj komentar

Dva Galića u utrci za direktora Federalne uprave policije

ljubuski.info

Natječaj za čelnog čovjeka Federalne uprave policije službeno je završen u ponedjeljak 31. prosinca 2018. godine. Na natječaj su se, prema do sada pristiglim prijavama, prijavila četiri kandidata, sva četiri Hrvata. Riječ je o Đuri Kneževiću, Ivici Bošnjaku, Zoranu Galiću i Milanu Galiću. Moguće je da na natječaj stigne još prijava koje su poslane poštom.

Inače, natječaj je u studenome prošle godine raspisao Neovisni odbor Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, nakon što je utvrđeno da je aktualni čelnik Federalne uprave policije Dragan Lukač izgubio status policijskog službenika, budući da ima 44 godine staža, te je po sili zakona trebao biti umirovljen još prije četiri godine.

Kada je riječ o samim kandidatima čije su prijave pristigle, sva četvorica policijskih dužnosnika imaju dugogodišnje, bogato iskustvo na brojnim dužnostima.

Đuro Knežević već je sedam godina zamjenik ravnatelja Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Knežević je u SIPA-u došao s mjesta zapovjednika Jedinice opće policije Distrikta Brčko.

Ivica Bošnjak dugogodišnji je policijski službenik koji se trenutačno nalazi na dužnosti zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT BiH). Bio je i zapovjednik Jedinice za osiguranje diplomatsko-konzularnih predstavništava i rezidencija, a prije toga je radio u SIPA-i kao šef Odsjeka za profesionalne standarde.

Zoran Galić aktualni je ravnatelj Granične policije Bosne i Hercegovine, a nedavno je imenovan na drugi mandat na tu poziciju. Riječ je o jednom od najškolovanijih policajaca u BiH. Prije imenovanja na čelno mjesto Granične policije Zoran Galić godinama je obavljao dužnost ravnatelja policije Zapadnohercegovačke županije. Za vrijeme njegova mandata uhićeni su dugogodišnji počinitelji velikog broja kaznenih dijela u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Četvrti kandidat za Lukačeva nasljednika je aktualni ravnatelj policije u Ministarstvu unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije Milan Galić. On je i bivši čelnik Regionalnog ureda Federalne uprave policije u Mostaru.

Neovisni odbor trebao bi raspravljati o imenima i prijavama u ponedjeljak 7. siječnja u Sarajevu.

Marija Medić Bonjak | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
4
3
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari