Dodaj komentar

Osim što su teško oštetili Ljubušaka, prevarili i Udrugu obrtnika

ljubuski.info

Primorani smo bili pokrenuti postupak za prisilni ulaz u 200-tinjak četvornih metara prostora u vlasništvu Udruge obrtnika grada Zagreba na Mažuranićevu trgu, koje su od nas krajem 2014. godine unajmili Antonio F. i Sandra Č. te njihovi poslovni partneri i u njima smjestili dvije tvrtke - započinje razgovor predsjednik Udruge obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar.

On kaže da su u listopadu prisilno ušli u prostore u prisutnosti javnog bilježnika i ovlaštenog sudskog bravara jer im se najmoprimci više nisu odazivali na pozive ni zvono, a posljednja tri mjeseca nisu platili ni najamninu ni režije te se ukupni dug popeo na stotinjak tisuća kuna.

"Viša sila"

Riječ je o paru koji je ovih dana izašao iz stana u vlasništvu Ljubušaka Zvonimira Čuvala koji ih je javno prozvao da su mu doslovce uništili nekretninu te mu ostavili, kako je rekao, štetu veću od 150 tisuća kuna, o čemu je pisano. S tim u vezi kontaktirali smo Antonija F., koji je rekao da će štetu, koja je nastala u stanu višom silom i koju su htjeli sanirati, ali nisu stigli jer su imali rok za iseljenje, podmiriti do 7. siječnja iduće godine. Jučer smo pokušali s njim razgovarati o prostorima u vlasništvu Udruženja obrtnika grada Zagreba, ali mobitel mu je bio isključen.

Sandra Č. nam je, čim smo joj rekli da je zovemo u vezi s tim tvrtkama, poklopila slušalicu. Njihovi problemi s plaćanjem najamnine za stan i poslovne prostore počeli su, kako kažu naša dva sugovornika, otprilike u travnju ili svibnju ove godine.

Predsjednik Udruge obrtnika Antun Trojnar kaže da su pokrenuli sudski postupak za naplatu potraživanja bez obzira na to što su imali ovjerene instrumente osiguranja plaćanja koje su pravodobno poslali na naplatu.

Oni šeću po Zagrebu i Hrvatskoj kao da nisu nikome ništa dužni - komentira Trojnar te dodaje da su poslovne prostore napustili bez da su ikoga o tome obavijestili te da više nisu uspijevali s njima stupiti u kontakt.
Nismo niti primijetili da ih nema, shvatili smo to kad smo uvidjeli da više ne plaćaju najamninu - kaže Trojnar i dodaje da su se, kad su ušli u prostore, iznenadili jer je unutra sve bilo kao da je netko te sekunde izašao na pauzu.

Šalice od kave na stolu, cigarete u pepeljarama, računala, papiri… Sve smo popisali u društvu bilježnika i spremili da im to, ako ikad podmire dug, možemo vratiti - kaže Trojnar te ističe da su ugovore o najmu imali potpisane s tvrtkom Resonor Aurum te još jednom povezanom s Antonijem F.

Račun u blokadi

Tvrtka Resonor Aurum prijavljena je na adresi Udruženja obrtnika grada Zagreba, a njezin je račun, prema podacima s poslovnih servisa, blokiran od 18. prosinca ove godine. Registrirana je u ožujku 2015. godine, a osnovala su je dva inozemna državljanina (iz Italije i Švicarske) te tvrtka Trecor Gold iz Velike Britanije.

U veljači ove godine tvrtka mijenja osnivače te ostaju samo Trecor Gold i Krešimir Č. Temeljni kapital iznosi 250 tisuća kuna, a 2015. godine, kada je imala jednog zaposlenog, prijavila je prihod od čak 26 milijuna kuna (uz rashod od 26,6 milijuna kuna). Iduće godine, 2016., prihod joj je iznosio 2,2 milijuna kuna, rashod 3,4 milijuna kuna, a imala je četiri zaposlena. U 2017. godini prihod joj je pao na 1,4 milijuna kuna, rashod je iznosio 1,6 milijuna kuna i poslovala je s gubitkom.

Zvonimir Čuvalo, vlasnik stana u kojem su Antonio F. i Sandra Č. bili podstanari, kaže da je svojedobno i bio u njihovim poslovnim prostorima.
Rekli su da se bave investicijskim zlatom, čak su mi nudili da budem agent, ali sam ih odbio rekavši da nemam prijatelje kojima bih to mogao ponuditi - prisjetio se Čuvalo te dodao da su ti prostori bili luksuzno uređeni te da su mu tada govorili da s tom tvrtkom, čije je sjedište u Švicarskoj, imaju velike planove. Podsjetimo da je njegov stan veći od 120-ak četvornih metara ostao u vrlo lošem stanju nakon što su ga spomenuti podstanari napustili te da su ostali nepodmireni dugovi za režije, a i velika šteta.

Jutarnji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
2
2
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari