Dodaj komentar

Nakon 8 godina, Barbarić priznao kazneno djelo na štetu općine Ljubuški

ljubuski.info

U istražnom postupku, na zahtjev SIPA-e, koji je proveden u postupku Nativa, dokazana je kaznena odgovornost Nevenka Barbarića i nekoliko pomagača, koji su pokušali zataškati sve nezakonitosti lažnim svjedočenjem i krivotvorenjem općinske dokumentacije, stoji u službenim dokumentima Tužiteljtsva ZHŽ.

I pored navedenog činjeničnog stanja, u kojem je utvrđen jedan dio kaznenih djela, postupajući tužitelj Tužiteljstva ZHŽ Mladen Hrstić nema namjeru protiv Barbarića i pomagača podići optužnicu, pa se isto prebacuje na višu razinu pravosudnih tijela, obzirom da je općini Ljubuški nanešena velika šteta.

Unatrag 8 godina Barbarić je tvrdio kako kredit od 2.315.000 KM nije podignut za vraćanje novca Nativi, već za nekakve "općinske projekte". Davao je godinama lažne iskaze i izjave javnosti, obmanjivao je stanovnike Ljubuškog, da bi, pritisnut dokazima i svjedočenjima, priznao kazneno djelo i obmanu javnosti. "Info" će detaljno u sljedećem vremenu objaviti sve činjenice iz ovog predmeta, kao i ulogu pomagača u nezakonitom radu.

U ovom predmetu istraga se vodila 5 puta. Kazneno djelo su zataškavali tužitelji Vesna Ćavar, Borislav Čuljak i Mladen Hrstić, te nekoliko inspektora MUP-a ZHŽ, stvarajući bedem zaštite oko milijunskog kriminala Nevenka Barbarića i pomagača.

N.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
1
8
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari