Dodaj komentar

UZB: Nastavlja se diskriminacija branitelja!

ljubuski.info

U isčekivanju treće nedjelje došašća, UZB Ljubuški je u poslijepodnevnim satima 15.12.2018. održala sastanak u šatoru na Bijači.

Uz ugodno druženje raspravljalo se i o natječaju za dodjelu jednokratne pomoći braniteljima, te je zaključeno kako je natječaj diskriminirajući, nakon povučenog cenzusa po godinama, jer se branitelji ne bi smjeli dijeliti iz borbenog djelokruga ni po čemu!

Nitko nas u vrijeme rata nije dijelio po godinama, niti nas je pitao za zaposlenje, jesmo li na birou, oženjeni, neoženjeni, visoki, gladni, sretni, nesretni, hoćemo li ili možemo li, ... svi smo dobili isto ratno naoružanje, koje ubija i od kojeg smo mogli biti ubijeni!, zaključuju branitelji i poručuju neka svatko odluči ima li "potrebe" za tom ponuđenom jednokratnom pomoći i neka povadi i preda traženu dokumentaciju.

Više je nego očito pranje savjesti vlade na odlasku i neka vrsta milostinje kako bi se iskupili braniteljima za svoje propuste, obećanja i prijevare.
No, i dalje je ostavljen prostor za manipulacije raznih vrsta.

Bez obzira na sve, branitelji nastavljaju borbu za svoja prava ujedinjeni, ustrajni i usredotočeni na svoja tri zahtijeva:

  • Izrada i javna objava registra branitelja borbene i neborbene komponente;
  • Braniteljski dodatak po mjesecu provedenom u
    borbenim postrojbama;
  • Prestanak financiranja udruga proizašli iz rata i poraća s državne razine

Svi naši daljni koraci biti će u sljedećem razdoblju usklađeni s komponentom ABiH i kampa heroja.

UZB Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
5
8
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari