Dodaj komentar

U ponedjeljak imenovanje nove Vlade ZHŽ, dva nova ministra

ljubuski.info

Nakon što je Zdenko Ćosić imenovan mandatarem Vlade ZHŽ, uslijedio je proces unutarstranačkih konzultacija te je postignut dogovor da se novi saziv Vlade imenuje u ponedjeljak 17. prosinca na prvoj redovitoj sjednici Skupštine ZHŽ.

Nakon održanih Općih izbora u Bosni i Hercegovini u listopadu, bilo je jasno kako je najjasnija politička situacija u Zapadnohercegovačkoj županiji, gdje je apsolutni pobjednik izbora HDZ BiH, zajedno sa svojim koalicijskim partnerima, osvojio 16 od 23 mjesta u Skupštini ZHŽ. Stoga je brzo formiranje Vlade bilo i za očekivati.

Nakon održane konstituirajuće sjednice Skupštine ZHŽ, na kojoj je za predsjednika izabran Ivan Jelčić (HDZ BiH), a za mandatara Vlade po treći put imenovan Zdenko Ćosić (HDZ BiH), uslijedio je proces konstituiranja novoga saziva Vlade ZHŽ.

Dvije promjene

Kako je iz bliskih izvora potvrđeno, novi saziv Vlade ZHŽ za mandat 2018. - 2022. godine doživjet će dvije promjene u odnosu na prethodni mandat.

Naime, dosadašnjeg ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi Stjepana Boguta zamijenit će Tomislav Pejić iz Gruda, a Anitu Markić, dosadašnju ministricu pravosuđa i uprave, na toj poziciji zamijenit će Kristijan Zovko iz Širokog Brijega.

Ostatak Vlade ZHŽ ostaje isti kao i u prethodnom mandatu.

Županija Zapadnohercegovačka tako će kao prva administrativno-teritorijalna jedinica u cijeloj BiH formirati svoju Vladu.

Prva redovita sjednica Skupštine ZHŽ na kojoj će se imenovati nova Vlada održat će se u ponedjeljak 17. prosinca u 11 sati.

Novi saziv Vlade ZHŽ koji je prijedlog Županijskog odbora HDZ BiH ZHŽ bi trebao izgledati ovako:

  • Zdenko Ćosić (Široki Brijeg), predsjednik Vlade ZHŽ
  • Toni Kraljević (Ljubuški), dopredsjednik Vlade i ministar financija
  • Dario Sesar (Posušje), ministar gospodarstva
  • Kristijan Zovko (Široki Brijeg), ministar pravosuđa i uprave
  • Tomislav Pejić (Grude), ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi
  • Ružica Mikulić (Grude), ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa
  • Zdravko Boras (Ljubuški), ministar unutarnjih poslova
  • Mladen Begić (Široki Brijeg), ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata
  • Miroslav Ramljak (Posušje), ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša.
jabuka.tv
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
3
3
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari