Dodaj komentar

Traži se direktor Federalne uprave policije

ljubuski.info

Javni natječaj za imenovanje direktora Federalne uprave policije (FUP), objavljen je danas, nakon što je krajem studenog Neovisni odbor Parlamenta FBiH donio odluku o raspisivanju natječaja za izbor novog direktora FUP-a.

Javnim natječajem je propisano da kandidat za direktora Uprave policije, između ostalog, treba imati najmanje tri godine iskustva u činu glavnog inspektora ili višem činu.

Također je propisan i uvjet da kandidat nije bio član političke stranke niti je bio na bilo kojoj poziciji u političkoj stranci na bilo kojoj razini niti je bio postavljen na bilo koju poziciju u tijelima vlasti od političke stranke u posljednjih pet godina. Isto tako, ne smije biti član izvršnog ili zakonodavnog tijela na bilo kojoj razini vlasti u BiH u posljednjih pet godina.

Mandat direktora Uprave policije traje četiri godine i može se samo jednom uzastopno obnoviti. Natječaj je otvoren 15 dana od dana objavljivanja u Službenim novinama FBiH.

Po svemu sudeći, lažna diploma i veze s kriminalnim miljeem nisu prepreke za kandidaturu, dapače, sudeći po dosadašnjem kadroviranju, izgleda kako su i poželjne.

Aktualni direktor FUP-a Dragan Lukač je ranije najavljivao da će podnijeti ostavku zbog zdravstvenih razloga.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

1
1
6
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari