Dodaj komentar

Širokobriježanin oštetio proračun BiH za 58.000 KM?

ljubuski.info

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Maria Galića, rođenog 4.1.1982. godine u Mostaru, nastanjenog u Širokom Brijegu.

Optuženi se tereti da je, kao uposlenik i odgovorna osoba u poduzeću "BDM Group" d.o.o. Široki Brijeg, postupao protivno odredbama Zakona o PDV-u te počinio kazneno djelo porezne utaje ili prijevare iz članka 210. KZ BiH.

Optuženi se tereti da je, tijekom 2016. godine, prilikom nabavke vozila i usluga reklamiranja, izvršio nezakonit odbitak ulaznog PDV-a u ukupnom iznosu od oko 58.000 KM, za koji iznos je oštetio proračun i građane BiH.

Optuženi se tereti da je, u namjeri ostvarivanja prava na povrat, na temelju neizravnih poreza propisanim poreznim zakonodavstvom BIH, podnio poreznu prijavu neistinitog sadržaja s iskazanim iznosom za povrat neizravnih poreza koji prelazi 50.000 KM, čime je počino kazneno djelo Porezne utaje ili prijevare iz članka 210. stavak 3. u svezi sa stavkom 2. KZBIH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

1
6
7
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari