Dodaj komentar

Nastavljeno suđenje ministru Zdravku Borasu za prijevaru R. Hrvatske

ljubuski.info

Jučer je na Općinskom sudu u Splitu nastavljeno suđenje ministru unutarnjih poslova ZHŽ Zdravku Borasu za kazneno djelo prijevare RH.

Suđenju je pristupio i sam Boras, praćen svojim zagrebačkim i splitskim odvjetnicima Karlom Novoselom i Hrvojem Krišto. Optužnicu zastupa zamjenica tužitelja Silvana Kardum.

Donošenjem rješenja o glavnoj raspravi zakazanoj za 19.2.2019. sudac Ante Unković je prihvatio sve dokaze optužnice, a obrane samo djelomično. Naime, svoju obranu Boras temelji na tužbi protiv RH iz 2013. godine, iako nikada nije bio u postrojbama HV-a niti ranjavan na južnom bojištu.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zahtjeve Borasa za navedenim svjedocima iz Hercegovine, kao i novim spisima iz MIO Mostar, smatra pokušajem novog odugovlačenja, jer smatraju da su iste već priložili.

Zdravko Boras želi ponovno biti ministrom MUP-a u novom mandatu, pa se to smatra jednim od razloga za odugovlačenje suđenja.

Portal će detalje suđenja objaviti sutra.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
2
9
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari