Dodaj komentar

Nastavit će se provjera branitelja

ljubuski.info

Vlada FBiH je prihvatila informaciju o primjeni Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti brateljsko-invalidske zaštite za razdoblje 1. srpnja - 30. rujna 2018. godine, koja će biti dostavljena predsjedniku i potpredsjednicima Federacije BiH, uredima MMF-a i Svjetske banke u Sarajevu i objavljena na web stranici Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Ovo ministarstvo i Institut za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja su zaduženi da i dalje poduzimaju organizacijske i sve druge radnje i mjere iz svoje nadležnosti s ciljem dostizanja planiranih brojčanih parametara iz Dinamičkog plana kontrole zakonitosti korištenja prava za 2018. godinu, navela je Vlada Federacije BiH.

Vlada je zadužila spomenuto ministarstvo da u izvješće za cijelu 2018. godinu uvrsti i podatke o potpunom broju preostalih predmeta koji nisu prošli kontrolu, a podliježu joj prema važećim propisima, te broju neriješenih predmeta koje su sudovi vratili na ponovni postupak, ili su u žalbenom postupku vraćeni na očitovanje revizorskim timovima.

Izvješće treba obuhvatiti i dinamički plan koji će sadržavati broj revizorskih timova i dinamiku rješavanja preostalih predmeta koji nisu bili obuhvaćeni revizijom, a podliježu kontroli zakonitosti korištenja prava. Također, treba sadržavati dinamički plan prioritetnog rješavanja predmeta koje su sudovi vratili na ponovni postupak, ili su u žalbenom postupku vraćeni na očitovanje revizorskim timovima, te način i dinamiku kontrole korištenja prava za osobe koje su pravomoćnim presudama osuđene za kaznena djela iz člana 36. Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, navodi se u priopćenju Vlade.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

7
8
2
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari