Dodaj komentar

Obilježena 26. obljetnica "U spomen na hrvatske vitezove"

ljubuski.info

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju pored Velikog križa u Zvirovićima započelo je obilježavanje manifestacije "U spomen na hrvatske vitezove".

Vijence su položili i zapalili svijeće: predstavnici općine Čapljina i koordinacija udruga iz Domovinskog rata općine, predstavnici ministarstva branitelja Hercegovačke-neretvanske županije s udrugama proisteklih iz rata, predstavnici Hrvatskog narodnog sabora, postrojbe "Ludvig Pavlović - Božanovi", općine Stolac i Čitluk s udrugama iz rata, međunarodne udruge "Nouvi orizonti" i "Regina della pace" sa sjedištem u Zvirovićima, obitelji poginulih branitelja i predstavnici MZ-a iz Zvirovića i Prćevaca, učitelji i djeca područne škole "Vladimira Pavlovića" iz Zvirovića i Prćevaca i predstavnici Oružanih snaga BiH.

Nakon prigodne molitve kod križa koju je molio don Ivan Štironja, studenački župnik, na grob brigadira Božana Šimovića, uz prigodnu molitvu, vijenac je položila obitelj pokojnog Božana koji je život položio prije 26 godina.

U crkvi svete Ane u Zvirovićima služena je sveta Misa zadušnica za devet poginulih branitelja iz Župe Studenci u Domovinskom ratu, sedamdeset sedam poginulih i nestalih u drugom svjetskom ratu i poraću i u MZ Zvirovići i Prćavci, čija su imena pročitana prije svete mise, te za sve poginule koji su dali život za slobodu hrvatskog naroda.

Misno slavlje predvodio je don Ivan Štironja u suslavlju s bivšim studenačkim župnikom don Ivom Šutalom, studenačkim kapelanom don Josipom Radošem i don Brankom Šimovićem, umirovljenim svećenikom iz Zvirovića.

Svetu misu liturgijskim pjevanjem uveličala je klapa "Trebižat" iz Trebižata, a organizator komemoracije je bila općina Čapljina s koordinacijom udruga i MZ Zvirovići i Čapljina.

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

8
8
7
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari