Dodaj komentar

Na pomolu jedan od najvećih pravosudnih skandala u ZHŽ

ljubuski.info

Glavna tužiteljica Tužiteljstva ZHŽ Vesna Ćavar i tužitelj Mladen Hrstić pod istragom su zbog prikrivanja više kaznenih djela u predmetu poznatog kriminalca Miroslava Galića, koji je oštetio ZHŽ za milijunske iznose novca.

Ponovimo, i pored takvog kriminala u službi, Miroslav Galić je bio načelnik Odjela kriminaliteta MUP-a ZHŽ. Ostao je u službi temeljem krivotvorenih i nezakonitih rješenja. Tužiteljica Ćavar i tužitelj Hrstić nisu željeli procesuirati odgovorne.

S federalne razine je došao zahtjev za istragom protiv više osoba i predmet je dobio velike razmjere tako da se postupci istrage, osim u Širokom Brijegu, vode i u Sarajevu. Više osoba u tri tužiteljstva je pokušalo zaštititi tužiteljicu Vesnu Ćavar od istrage, a ista se branila kako je sve oko M. Galića čisto i da je istraga vođena 2011. godine. Medjutim, istraga iz 2011. godine je bila samo fiktivna, kao i istraga iz 2016. godine koju je vodio tužitelj Hrstić.

Odgovorni ponovno na saslušanju

Ovaj predmet bi mogao biti jedan od najvećih pravosudnih skandala ne samo u ZHŽ, već i Federaciji BiH. Miroslav Galić je na funkcijama u odjelu kriminaliteta MUP-a ZHŽ namještao kaznene postupke, zajedno s tužiteljima prikrivao kriminal. S nekoliko drugih osumnjičenih u ovom predmetu, poput Milenka Madunovića i Zdravka Borasa Brade ponovno su boravili u Tužiteljstvu ZHŽ.

Zbog svega, tužiteljica Ćavar ima sve više razloga za dobro promišljanje. U slučaj je uvukla i nekoliko visokorangiranih pravosudnih djelatnika sa ciljem da do postupka oko Miroslava Galića ne dođe.

Zataškati slučaj nije uspjela i trenutačno na predmetu radi pravosudni vrh F BIH. Tužiteljica Ćavar je trenutačno na bolovanju.

Veliki broj teških kaznenih djela čeka na postupanje, a postaje sve veći problem prikrivati ih, što je bila dosdašnja praksa. Takav rad je doveo Tužiteljstvo ZHŽ u rastrojstvo.

N.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
5
4
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari