Dodaj komentar

Unatoč padu prihoda, neće biti povećanja cijena električne energije?

ljubuski.info

Revizorsko izvješće o poslovanju JP Elektroprivrede HZ HB za prošlu godinu donio je podatak kako su prihodi ovoga poduzeća lani smanjeni za 81,4 milijuna maraka u odnosu na 2016. godinu.

Razlog za ovoliki pad u prihodima EP HZ HB treba tražiti u činjenici kako ovo poduzeće prošle godine nije poslovalo s mostarskim Aluminijem, ali i u tome da je 2017. godina bila hidrološki najlošija od kako EP HZ HB postoji. Skoro cijeli proizvodni kapacitet EP HZ HB ovisi o hidroelektranama, tako da hidrologija ima izuzetno veliki uticaj na poslovanje ovoga poduzeća.
Mi smo već u prvoj polovici prošle godine primijetili pad prihoda i uprava na čelu sa direktorom Marinkom Giljom je poduzela niz koraka kako to ne bi uticalo na poslovanje EP HZ HB. Uvedene su brojne mjere štednje i promjene u načinu poslovanja čime smo izbjegli crne scenarije i velike poteškoće u redovnom poslovanju EP HZ HB - rekli su u ovome poduzeću.

Naveli su i kako su probleme zbog loše hidrološke situacije morali rješavati na način da se električna energija kupovala na stranim tržištima, što predstavlja najveću promjenu u poslovnom planu za prošlu godinu i neplanirani trošak.
Unatoč velikom padu prihoda, mi smo uspjeli pozitivno poslovati i prošle godine. Prihodi su iznosili 311 724 825 maraka, a rashodi su bili 311 487 384 KM. Otvorili smo brojna radna mjesta, osigurali da veliki broj mladih ljudi ostane na ovim prostorima, gradi svoj život i budućnosti. Mi ćemo i u budućnosti biti tvrtka koja želi povećavati svoju proizvodnju, otvarati radna mjesta i tako ispunjavati zadaću koju imamo kao javno poduzeće - poručili su iz EP HZ HB.

Na pitanje hoće li veliki pad prihoda biti razlog za povećanje cijena električne energije, naši sugovornici su na rekli kako se to neće dogoditi.
Direktor Marinko Gilja i uprava EP HZ HB je i dalje čvrsto pri stavu kako neće biti povećanja cijena električne energije. Ova godina nam je izuzetno hidrološki povoljna, vraćaju nam se kupci koju su nas ranijih godina napustili i očekujemo da ćemo ove godine znatno bolje poslovati nego je to bio slučaj 2017. godine, zaključili su iz Elektroprivrede HZ HB.

pogled.ba
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
3
6
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari