Dodaj komentar

Tko je kriv što brišemo svoje Hrvate iz naših sjećanja?

ljubuski.info

Nedavno mučko ubojstvo dvojice policajaca u Sarajevu zgrozilo je cijelu državu i regiju.

Slučaj je i ujedinio sve ljude dobre volje, nisu ostali ravnodušni ni oni najmlađi, među cvijećem na grobu policajca Davora Vujinovića našlo se pismo jedne male djevojčice.

Djevojčica između ostalog piše kako od danas mrzi petak, jer su na taj dan mafijaši ranili Davora dok je bio u patroli, nakon čega je preminuo, a ona mu želi da počiva u miru.

Ove nam je fotografije ustupio Drago Grbavac iz Graba, koji je bio na sprovodu prijatelju Davoru u Sarajevu, i s nama podijelio bolno iskustvo sa pokopa jednog Hrvata.
Moja je žena iz Drinovaca, rođena je rodica pokojneg Davora, mame su im sestre.

Nastavlja priču Drago Grbavac koji je razočaran ponašanjem vlasti naše ZHŽ.
Ako su mogle Davoru doći na pogreb izaslanstva policijskih postaja iz Republike Srpske u svojim prepoznatljivim odorama, zar nije bio red da se pojave i naši predstavnici policije iz Hercegovine, ipak se radi o policajcu Hrvatu, a i roditelji su mu Hrvati iz Hercegovine?

Nije samo to razočaralo Dragu i njegovu ženu, na povratku s pogreba kući, kroz cijelo Sarajevo i putem do Mostara, bile su spuštene zastave na pola koplja, a na radio postajama osjećao se dan najavljene žalosti.

Za našu Hercegovinu kao da nije važio dan žalosti, mnogi nisu ni znali da je jedan od ubijenih policajaca Hrvat.

S razlogom se trebamo zapitati, je li za nas jedini Hrvat preko Ivan planine Željko Komšić, kojem se u zadnje vrijeme poklanja velika medijska pozornost?

Ako nam je netko kriv što nam bira predstavnike između Hrvata, a tko nam je kriv što mi sami brišemo svoje Hrvate iz naših sjećanja?

Krešo Vujević
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
8
5
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari