Dodaj komentar

U županijsku Skupštinu izabrano devet Ljubušaka?

ljubuski.info

Skupštinu Zapadnohercegovačke županije činiti će zastupnici iz pet političkih stranaka, a za parlamentarnu većinu treba 12 zastupnika.

Sama koalicija okupljena oko HDZ-a BiH ima 16 zastupnika, što je više od polovice. Istovremeno koalicija okupljena oko HDZ-a 1990 imat će tri, Hrvatska republikanska stranka dva, a koalicija HSP dr. Ante Starčević-HDU i HSP BiH (Zvonko Jurišić), po jednog zastupnika.

Nakon obrađenih 118. biračkih mjesta (99,16%), u ZHŽ, nije obrađeno još samo jedno biračko mjesto i to u Ljubuškom, jasno je kako će HDZ BiH zadržati dominaciju u Skupštini Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ). Koalicija HDZ BiH, HKDU osvojila je ukupno 22.614 glasova u županiji, a prema podacima objavljenim na internet stranici SIP-a, najviše preferencijalnih glasova za Skupštinu ZHŽ-a dobio je aktualni dopredsjednik Vlade i ministar financija Zapadnohercegovačke županije Toni Kraljević (8129).

Slijedi ga aktualni premijer u Vladi Zaapdnohercegovačke županije Zdenko Ćosić (7976), treći je Milan Ševo (7442), Ivan Jelčić (6099) i Zdravko Bešlić (5258).

Prema trenutačnoj situaciji šest kandidata na listi HDZ BiH–HKDU iz Ljubuškog sigurno ulazi u Skupštinu.
To su: Toni Kraljević, Milan Ševo, Ivan Jelčić, Ivana Barišić, Marko Radić i Ivana Zrimšek Šaravanja.

Nakon koalicije HDZ BiH, HKDU koja je osvojila 65,42 posto glasova, slijedi koalicija Hrvatsko zajedništvo HDZ 1990-HS HKDU-HRAST-HNL koja je osvojila ukupno 3677 glasova, odnosno 10,64 posto, te Hrvatska republikanska stranka koja je osvojila 2.555, odnosno 8,74 posto glasova. I sa liste okupljene oko HDZ-a 1990. u Skupštinu najvjerojatnije ulaze tri kandidata iz Ljubukog i to: Ante Tonćo Pavlović, Željko Dragičević Šajka i Dobroslav Bukmir Žarkić.

Hrvatska stranka prava BiH – HNS s 842 glasa (2,4 posto) i Hrvatska seljačka stranke sa 704 glasa (2 posto) ne prelaze izborni prag.

Čekaju se podaci s još jednog biračkog mjesta i onda će se točno znati tko sve ulazi u Skupštinu ŽZH. Rezultati su još uvijek nepotpuni i neslužbeni.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

8
5
3
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari