Dodaj komentar

Zaboravljeni branitelji ušli u trag kriminalu stoljeća!

ljubuski.info

Više je nego očito kako su braniteljima naklonjeni i oni koji čuvaju stroge državne vojne tajne. Ne znamo odgovor što su baš nama anonimno dostavljeni mnogi tajni dokumenti s oznakom "Strogo povjerljivo". Je li možda zato što je u pojedinim osobama proradila savjest i žele li nam se, na anoniman način, pridružit u cilju otkrivanja istine, za koju se branitelji godinama nesebično zalažu i žrtvuju - to prepuštamo vama da sami prosudite?

Nije slučajno što povjerljivi dokumenti otkrivaju stvarno brojno stanje HVO-a i Armije BiH u vrijeme rata, zatim, pred sam završetak rata i, kroz niz godina naknadnog uvođenja lažnih branitelja, koji su trn u oku svim istinskim braniteljima i svim poštenih građanima.

Razlog je što UZB, još od prvog dana, i na prvo mjesto, stavlja javnu objavu Registra branitelja od kojeg se više ne može odustati.

U mnoštvu podataka koje posjedujemo, javnosti, za početak, otkrivamo dokumentaciju brojnog stanja pripadnika HVO-a od početka Domovinskog rata do samog završetka, te razdoblje nakon u kojem se pojavljuje preko 150.000 (stopedeset tisuća), naknadno uvedenih "branitelja", kao pripadnika HVO-a, sa svim mogućim povlasticama koje imaju i stvarni branitelji.

Predpostavljamo kako lažni "branitelji" jedino nemaju slobodu izbora za koga će glasati na izborima, oni moraju svako dvije godine slijediti stroge glasačke upute, a jesu li izašli na svoje biračko mjesto, za to su zaduženi stranački promatrači, koji na biračkim mjestima javno ispred sebe drže popise glasača te ih sve pažljivo zaokružuju.

Neznamo koje su kazne ako se pojedini ne odazovu, samo znamo kako cijeli dan na biračkim mjestima rade mobiteli i nekome se svako malo razgovjetno čitaju imena onih koji se još nisu pojavili na svom biračkom mjestu kako bi ispunili građansku (stranačku) dužnost.

Evo povjerljivog dokumenta iz ratne 93. koji svjedoči o brojnom stanju pripadnika HVO-a iz tog vremena:

Brojno stanje pripadnika HVO-a na dan 9.06.1993. godine iznosi 36.797 - u koji su pobrojani pripadnici svih postrojbi.

Brojno stanje HVO-a iz vremena 1995. g. 3.7. neposredno pred Oluju, iznosi 45.819 pripadnika svih postrojbi HVO-a.

Zatim, brojno stanje HVO-a iz 2008., koja seže u nebo, tako da na dan 7.10. broji, slovom i brojem, 196.166 pripadnika (stodevedesetšest tisuća i stošezdesetšest pripadnika)!

Ovaj posljednji dokument svjedoči još i to kako nijedan pripadnik HVO-a od tog vremena do danas nije preminuo, čak im se brojno stanje povećalo.
To dovodi do zaključka kako je status branitelja i danas na cijeni, samo se čeka da jedan branitelj umre na njegovo mjesto se odmah upisuje drugi koji je bio na čekanju.

Ovo je još jedan naš pokušaj cijeloj javnosti dati do znanje kako nećemo odustati od daljnih prosvjeda na putu za istinu i pravdu, i dalje smo spremni i odlučni govoriti i pisati o problemima pred kojim izvršne i sudske vlasti zatvaraju oči i zabijaju glavu duboko u pjesak!

UZB
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
3
6
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari