Dodaj komentar

Predstavljen projekt Izrada plana razvoja turizma ZHŽ

ljubuski.info

U organizaciji Vlade Zapadnohercegovačke županije i Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije, u srijedu 19. rujna 2018. godine održan je sastanak Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem Zapadnohercegovačke županije.

Članovima Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem Zapadnohercegovačke županije imenovani su predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, ministar financija Toni Kraljević, ministar gospodarstva Dario Sesar, gradonačelnik Grada Širokog Brijega Miro Kraljević, načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić, načelnik Općine Posušje Branko Bago i načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj.

Na sastanku je predstavljen Projekt Izrada Plana razvoja turizma Zapadnohercegovačke županije. Projekt je pripremio Ured Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom REDAH za projekt MarketMakers, koji je dio napora Švicarske Vlade za pomoć Bosni i Hercegovini u razdoblju ka europskim integracijama.

Kratki uvod je održao ravnatelj Ureda za europske integracije Ivan Jurilj. Projekt je predstavila pomoćnica ravnatelja Ureda za europske integracije Ana Soldo. Cilj Projekta je izrada Plana razvoja turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj, koji će osnažiti turizam u Županiji Zapadnohercegovačkoj, osobito ruralni i aktivni turizam koji se najnovijim turističkim kretanjima vežu za većinu turističkih zemalja kao samo težište razvoja turizma. U okviru procesa izrade Plana razvoja turizma Ured za europske integracije je dao prijedlog da bude koordinator svih aktivnosti te da imenuje Odbor za razvoj turizma.

Pokrenuta je tema o razvoju financijskih instrumenata u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Potrebno je razraditi model krajnjeg rješenja mehanizma suradnje sa komercijalnim i razvojnim bankama za financiranje i sufinanciranje Projekta, koji su dio predpristupnih fondova. Također je spomenuta važnost suradnje i povezanosti institucija na svim razinama kako bi se dalo što više prijedloga i ideja vezano za financiranje projekata, zatim razvoj fondova koji bi omogućili lakše privlačenje potencijalnih ulagača. Spomenuta je konferencija o EU fondovima, koja je održana 14.9. 2018. godine pod pokroviteljstvom Vlade Zapadnohercegovačke županije, te njezin značaj i programi financiranja projekata iz EU fondova za zemlje pristupnice.
Ivana Maletić, zastupnica Republike Hrvatske u EU parlamentu, je u spomenutoj Konferenciji istaknula kako će prikupiti što više podataka u suradnji sa europskim investicijskim bankama o potencijalnim shemama za sufinanciranje projekata za zemlje pristupnice.

Promocija i privlačenje potencijalnih ulagača u Županiju Zapadnohercegovačku vodit će se kroz upute koje će dati Strategija privlačenja ulaganja u Županiju Zapadnohercegovačku, koju se planira izraditi.

Predstavljen je trogodišnji Akcijski plan, te potreba za njegovim ažuriranjem od strane ravnatelja Ureda za europske integracije Ivana Jurilja.

Vlada ZHŽ
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
5
5
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari