Dodaj komentar

Za 3.921 branitelja izdana rješenja o prestanku prava

ljubuski.info

Federalna vlada prihvatila je informaciju o provedbi Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite za razdoblje 1. travanj - 30. lipnja 2018.

Revizorski timovi u drugom kvartalu ove godine postupak kontrole okončali su u ukupno 703 predmeta. Od tog broja 109 su predmeti korisnika prava na osobnu invalidninu, 267 predmeta korisnika prava na obiteljsku invalidninu, 235 predmeta korisnika koji su ostvarili pravo na mirovinu pod povoljnijim uvjetima i 92 predmeta korisnika prava na mjesečni novčani dodatak po osnovu dodijeljenog najvišeg ratnog priznanja ili odličja.

U strukturi naloga kojima su postupci kontrole okončavani, u 690 predmeta postupak kontrole završen nalogom za izdavanje uvjerenja na obrascu FMB 1, dok je u 13 predmeta okončan nalogom za izdavanje uvjerenja na obrascu FMB 2.
Od početka revizije zaključno s 30. lipnjem 2018. ukupno su pregledana 140.163 predmeta, za pregled ostaju 892 predmeta, na snazi je 2.048 uvjerenja izdanih na obrascu FMB 2 (prestanak prava), doneseno je 3.921 rješenje o prestanku prava, 7.397 rješenja kojim je utvrđen manji obujam prava, na osnovu nalaza i mišljenja ljekarskog povjerenstva (vojni invaliditet ukinut, odnosno smanjen), navodi se u priopćenju.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

4
9
6
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari