Dodaj komentar

Zbog Izviđača odgođen početak Premijer lige BiH

ljubuski.info

Zbog Rukometnog kluba Izviđač, koji ne želi igrati Premijer ligu Bosne i Hercegovine, zbog sudjelovanja u SEHA ligi, odgođen je žrijeb za novu sezonu koja je trebala početi 22. rujna.

Glavni sudionik "frke" prije početka nove sezone je aktualni prvak Izviđač, koji je uz podršku članova Upravnog odbora RS BiH iz reda hrvatskog naroda, odbio nastupiti u Premijer ligi BiH zbog sudjelovanja u SEHA ligi, pa je žrijeb parova odložen do daljnjeg.

Direktor kluba iz Ljubuškog David Grbavac je potvrdio kako do dogovora na sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH nije došlo, ali je istakao kako su "skauti" za kompromis, ali tek od sljedeće sezone.
Nadam se da ćemo doći do dogovora da prevladamo krizu. Dosadašnja praksa je bila takva da se sudionik SEHA lige uključivao u doigravanje, a mislim da tako treba biti i ove godine. Ako će prvak države igrati oba natjecanja, mi smo za to, ali od sljedeće sezone. U ovom trenutku mi ne možemo igrati obe lige. To bi bilo nemoguće i neizvedivo jer bi u tom slučaju odigrali 60-ak utakmica u osam mjeseci. Igrali bi 18 kola SEHA lige, 26 kola PL BiH pa play-off, plus Kup BiH. To nije moguće fizički niti organizacijski napraviti. Izviđač jeste za dogovor, ali ne na našu štetu, izjavio je Grbavac.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević razočaran je što nije došlo do dogovora na sastanku u Sarajevu, naglasivši da su nove propozicije u Premijer ligi BiH donesene prije godinu dana i da se moraju poštovati.
Praksa koja je do prije godinu dana važila, više ne važi jer su donesene propozicije natjecanja koje moraju svi poštovati. Ne možemo dozvoliti da jedne godine SEHA liga omogući našem klubu da igra u regionalnom natjecanju, a druge da nas isključi. Svi klubovi su bili za poštovanje propozicija, čak i Zrinjski i Vogošća. Izviđač mora igrati Premijer ligu. Zašto bi ljubuški klub bio povlašten u odnosu na druge klubove? Veće 'ime' od Izviđača je Borac m:tel, pa kad je bio prvak nije igrao tu privatnu ligu. Tko ima ugovor sa SEHA ligom, da vidimo što piše tamo s obzirom da je BiH jedan od osnivača? Oni su privatna liga, koja od našeg rukometa pravi taoce. Otkako je formirana, bh. rukomet je samo nazadovao, istaknuo je Umičević.

Prvi čovjek Vogošće Fetah Kadrić također je priznao kako je za poštovanje propozicija RS BiH i čak je za to da se kazne svi klubovi iz BiH, koji su odbili nastupati u natjecanjima pod okriljem Europske rukometne federacije (EHF).
Vogošća je na određen način inicirala da dođe do promjena u propozicijama natjecanja u Premijer ligi BiH. Izvršni odbor RS BiH je donio odluku o propozicijama, koje eksplicitno jasno kažu da prvak mora igrati PL BiH bez obzira da li nastupa u SEHA ligi ili ne. Odluka o propozicijama je donesena jednoglasno prije godinu dana, tako da je sve jasno, izjavio je Kadrić i dodao da mu nije jasno zašto se dozvoljava klubovima da osvajaju natjecanja, a ne igraju EHF natjecanja i time oštećuju bh.rukomet.

SEHA liga je privatna liga i nemaju obavezu odaberati prvaka već mogu uzeti koga god hoće. Kad su propozicije donesene, nije se ni znalo da će Izviđač biti prvak. Mogla je to biti Vogošća i mi bismo bili spremni igrati u oba natjecanja. Zato ćemo tražiti kaznu od Saveza za sve koji su odbili sudjelovati u EHF natjecanjima, zaključio je predsjednik kluba iz sarajevskog predgrađa.

mondo.ba
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

4
2
4
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Svi smo mi krvavi ispod kože Vera Soldo | Republika info
ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari