Dodaj komentar

Novoizabrano rukovodstvo Rukometnog saveza BiH za rješenje problema?

ljubuski.info

Skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj izvanrednoj sjednici potvrdila je nove članove Upravnog odbora nakon što su dosadašnji svoj mandat ponudili Skupštini na raspolaganje.

Zadatak novoizabranih članova Upravnog odbora je da pokušaju iznaći rješenja za situaciju u Savezu zbog koje je stiglo i ozbiljno upozorenje iz Europske rukometne federacije (EHF) o suspenziji Rukometnog saveza i bh. klubova.

Ukoliko se to dogodi, ni jedan tim iz BiH neće moći sudjelovati u EHF-ovim natjecanjima ove sezone, a ni rukometna reprezentacija BiH neće moći igrati kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine koje počinju u listopadu ove godine.

Na sjednici je nazočilo 45 izaslanika koji su upozorili na nepostojanje Poslovnika o radu Skupštine, ali i na nelogičnosti u Statutu koje su otežavale rad čime bi se novoizabrano rukovodstvo trebalo baviti u idućih mjesec dana.

Osim toga, račun Rukometnog saveza je blokiran više od godinu dana zbog čega nije moguće prikupljati sredstva niti uplaćivati kotizacije, a, kako je istaknuto, sve ove stvari potrebno je rješavati, ali za to vrijeme rukomet se mora igrati.

Predloženo je, stoga, na današnjoj sjednici, što je jednoglasno i usvojeno, osnovati dvije udruge unutar Saveza a jedna bi se brinulo o domaćoj ligi, a druga o međunarodnim natjecanjima te kada se dobije poreski ID broj i odblokira račun ove udruge bi prestala s radom.

Naime, Savez zbog nepostojanja ID broja nema ni žiro račun što je onemogućilo da Savez ima sredstva s kojim bi reprezentacija i klubovi mogli funkcionirati.

Predsjednik Skupštine Rukometnog saveza BiH Branko Vukojević izrazio je nadu da će se nagomilani problemi riješiti, napominjući da je danas postignuto samo privremeno rješenje, ali i dodajući da bi ovo EHF-u trebala biti poruka kako se krenulo u rješenje problema.

Novoizabrani član Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Vojislav Rađa naglasio je kako će se na sjednici koja je odmah danas organizirana donijeti odluka o osnivanju dvije udruge, a potom i uvođenje reda u funkcioniranje Saveza, registraciju igrača te komunikaciju s EHF-om.

Izbornik rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman smatra kako se izborom novog rukovodstva nije riješio osnovni problem nepostojanja računa Rukometnog saveza BiH te izmirenje dugova EHF-u, upozoravajući da bi suspenzija reprezentaciji značila suspenziju rukometa u BiH.

Nakon sjednice je najavljeno i da bi ubrzo trebala biti organizirana redovna sjednica Skupštine Rukometnog saveza BiH kada bi se sve odluke Upravnog odbora i potvrdile.

FENA
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

3
8
3
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari