Dodaj komentar

Zašto općina Ljubuški nema pravobranitelja?

ljubuski.info

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić godinama je despotski i surovo ignorirao propise i zakone. U 14 godina vladanja, osim za stranačke uhljebe i ljude koji to smatraju politički normalnim i dobrim za stoku sitnog zuba, nakupiše se milijuni maraka šteta i sudskih presuda koje se moraju platiti.

Dubioze koje su nastale tvrdoglavim upravljanjem Nevenka Barbarica proračunima dosegle su milijunske iznose. U svim postupcima općinu je trebala zastupati pravobraniteljica Bebek - Vuletić, ali nje više od jedne godine nema, dala je otkaz.

Govoriti kako su sve to neistine je besmisleno, jer se sve nalazi u dokumentaciji OV Ljubuški, ali mnogi vijećnici, predvođeni kiseljačkim učenikom Tihomirom Kvesićem i ne mogu ovaj problem staviti na dnevni red vijeća.

Pravobraniteljica nije mogla pratiti nezakonit rad Barbarića pa je napustila općinu, a Barbarić potom niti u primisli ne namjerava provesti novi natječaj. Njemu u ovakvoj situaciji kaos odgovara, pravobraniteljica mu je samo teret i mogla bi početi zanovijetati.

Tako unatrag godinu dana ulogu pravobraniteljstva Barbarićeva nezakonita i tvrdoglava rada je preuzeo jedan odvjetnički ured u Ljubuškom, vjerojatno ne za kikiriki. Tako je odlučila županija.

Ali ta ista županija godinama preko županijskog pravobraniteljstva krši zakone ili nezakonitosti pravobraniteljstvo ne ispravlja već ih provodi po naputcima.

Za odanost, Vlada ZHŽ je pravobraniteljstvo nagradila novim podrumskim prostorima u Širokom Brijegu. U njihove prostorije je došla ravnateljica Zavoda za školstvo. Promijenjen je inventar, ulickan je interijer i može krenuti reforma obrazovanja. Pitanje je samo hoće li Ševe biti konzultanti.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

5
2
3
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari