Dodaj komentar

Samoubojstvo glasača

ljubuski.info

Od iritirajućih vijesti kako je vruće onda kad svi znaju da je iritirajuće vruće samo je iritirajuće slušati kako se zagrijavaju "politički akteri" za izbore koji će, ma kakvi bili rezultati, ako je suditi po beljezgarijama koje slušamo, biti ravni samoubojstvu (još) neuhljebljenih glasača.

Strašno je gledati kako se, primjerice, neki vrli pisac preračunao pa u skrivenom stranačkom PR-u napisao da se za ostvarenje ciljeva dalo 200 posto a da je sada cilj opstati. Dakle, jednostavno gledajući, čini se kako nestajemo iako dajemo sve od sebe u ciljevima. To, opet jednostavno pogledano, znači da su nam hvatači ciljeva loši i da su u svom ciljanju naciljali samo svoje interese. Ostali pokušavaju preživjeti i ciljaju granične prijelaze za bijeg.

Iritirajuće je i gledati dva lika s balkona kako sole pamet čitavoj državi soleći ustvari rane, gazeći suživot i ljubav, potvrđujući misli Winstona Churchilla kako će fašisti budućnosti biti antifašisti.

Iritirajuće je gledati hinjenu ljubav za komadom zemlje braneći ga od mostova iako ni prstom nije mrdnuto za povezivanje zemlje same sa sobom. Licemjerje nam se podvlači pod nos dok se bez treptaja glasačima laže u oči i brk, dok se prošlost izvlači pred nas kao jedina budućnost u kojoj možemo biti samo oni što jedni drugima piju krv.

Dok od samih sebe skrivamo brojke koje život znače, galamdžije protiv totalitarizama uživaju totalitarizam, a oni što se kunu u ljubav određuju pravila voljenja, ljubljenja i općenja sa zdravim razumom.

I dok hipnotisana gomila lijepi Olivera Dragojevića po zidinama svojih života a ne vjeruju u ljubav za drugoga i drugačijeg iako ljubav je sve, pod nos im se podvaljuju tolike besmislice da se nemamo volje ni nasmijati da valja.

Opet su se naše različitosti, kojima se šamaramo po potrebi, postale naše najveće oštrice, a iz mrakova se izvlače najjadniji argumenti od kojih koristi imaju samo oni što će provesti sljedeći mandat u glumljenim borbama za nas.

Ne treba biti toliki pametnjaković pa podvući crtu pod izgubljene četiri godine našeg života. Nije se napravilo ništa. Dobili smo samo nekoliko udaraca po džepu i bezbroj šamarčina po glavi ako smo pomislili da može i mora drugačije.

Među iritirajućim vijestima o iritirajućoj vrućini, odzvanjaju i priče onih što iz bijelog svijeta dođu odmarati u zemlju u kojoj se ne umara od rada. Slušajući njihove svakodnevne brige, potencijalni glasači shvaćaju u kakvoj baruštini i s kakvim krokodilima na čelima živimo. I kako je pred njima još četiri godine izgubljenog života.

Jasno je već uoči kampanje da će još jedan krug ispred imena što se pjene samo da bi prikrila nikakve rezultate, biti ravan još jednom glasačkom samoubojstvu. Jednak onome i da se krug pred imenima ne napravi.

Dok slušamo iritirajuće vijesti o iritirajućim vrućinama, sanjamo mjesta gdje su hladnije glave sve svjesniji da ovdje postaje neizdrživo vruće.

Berislav Jurič | bljesak.info
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
9
6
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari