Dodaj komentar

Ostavke i u HSS Grude

ljubuski.info

HSS Grude jučer je raspustio aktualni predsjednik Općinskog odbora HSS-a Grude Boris Pešorda. U pismu u kojem navodi svoj i odlazak još nekih članova stranke Pešorda je pojasnio svoju odluku.

Priopćenje Borisa Pešorde prenosimo u cijelosti:

Dana 10. 07. 2018 obavještavamo poštovane članove, simpatizere i svoje glasače da s današnjim danom prestaje s radom HSS Grude. Od danas pa nadalje ako netko i poželi preuzeti HSS Grude to neće više biti onaj isti HSS, blizak običnom čovjeku koji je nezadovoljan odnosom vladajućih naspram siromašnijeg dijela populacije. Danas ga samovoljno napuštaju i posljednji osnivači: predsjednik Općinskog odbora Boris Pešorda - Gringo, tajnik Stipe Zucić te još članova koji se također ne vide u ovakvom HSS-u. Razlog je neslaganje oko temeljnih vrijednosti s vrhom stranke, posebno s gospodinom Mariom Karamatićem koji je već godinama privatizirao stranku. U prilog ovom što govorimo govori i činjenica da je HSS već napustio gotovo cijeli općinski odbor Posušje, te gotovo cijeli županijski odbor HSS-a u ZHŽ-u. Samim time objašnjavamo zašto se nećemo naći na listama HSS-a za predstojeće izbore. Da ponovimo mi nismo odustali od Radićeve ideje već od onoga kako se danas njome neki poigravaju. U budućnosti je moguće osnivanje neke istinske radićevske opcije.

Priopćenje potpisuju Boris Pešorda - predsjednik Općinskog odbora HSS-a Grude u ostavci i Stipe Zucić tajnik Općinskog odbora HSS-a Grude u ostavci.

Podsjetimo, HSS Grude osnovan je u studenom 2010. godine, a Boris Pešorda bio je prvi predsjednik. Svojevremeno, bio je predsjednik HSS-a u ZHŽ-u. Ova stranka u Grudama ima jednog općinskog vijećnika.

Nakon što je Boris Pešorda najavio raspuštanje HSS-a Grude i istaknuo razloge zbog kojeg napušta čelo stranke, zajedno s Stipom Zucićem, tajnikom stranke, oglasio se predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić.

U svom priopćenju, Karamatić je istaknuo kako HSS nastavlja raditi u Grudama, te da su već izabrana nova imena za čelo stranke. Pešordi i Zuciću zahvalio je na njihovom doprinosu stranci u kojoj su bili od osnivanja u Grudama 2010. godine.

Karamatićevo pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Prisiljen sam reagirati povodom pisma koje potpisuje sada već bivši predsjednik OO HSS Grude, gospodin Boris Pešorda.

Naime, uz činjenicu da su gospodin Boris Pešorda i gospodin Stipe Zucić napustili HSS te ponudili ostavke ( koje su prihvaćene, te od 10.07. 2018 njih dvojica više nisu članovi HSS-a ) u pismu se navodi kako je raspušten HSS Grude što jednostavno nije istina, niti predsjednik Općinskog odbora može raspustiti organizaciju, te ovlasti ima samo Predsjedništvo HSS-a.

Također se navodi kako je HSS Grude prestao s radom, što također nije točno. Organizaciju u Grudama će do skoroga izbora novoga predsjednika i tajnika voditi dopredsjednik OO HSS Grude, gospodin Jerko Milas.

Također koristim prigodu da sve birače iz Gruda pozovem da na predstojećim Općim izborima svoj glas daju listi HSS-a na kojoj se nalaze vijećnik HSS-a u Općinskom vijeću Grude Ivan Lukenda, te naši članovi Matea Pejić, Jerko Milas i Monika Mlinarević te na taj način osiguraju adekvatnu zastupljenost Gruda u Skupštini Županije ZHŽ.

Gospodi Borisu Pešordi i Stipi Zuciću hvala za njihov doprinos HSS-u i želim im u budučnosti svako dobro u privatnom i političkom životu a HSS nastavlja svoj put bez njih, ali kao što su i napisali, radilo se isključivo o njihovoj odluci.

grude.com
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

9
2
6
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari