Dodaj komentar

HDZ 1990: Sitni interesi brišu granice ljudskosti i političke korektnosti

ljubuski.info

Nakon vijesti o raspuštanju grudskog ogranka HDZ 1990 i napuštanja svih članova, javnosti su se obratili i iz HDZ 1990, objašnjavajući što, po njima, stoji iza tog poteza.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

HDZ 1990 svjestan je još od utemeljenja da će biti teško održati i očuvati pluralizam političke misli i pravo hrvatskog naroda na izbor, ali svjesno je odabrao taj put, unatoč svim napadima i opstrukcijama kakvim svjedočimo i ovih dana u režimskim medijima, kojima zahvaljujemo što su napokon uočili da i mi postojimo na političkoj sceni.

Kako osobni i sitni interesi brišu granice ljudskosti i političke korektnosti vidjeli smo u postupku OO HDZ 1990 Grude koji je u jednom dnevnom listu objavio članak pun neistina i laži.

Istine radi osjećamo potrebu i dužnost kronološki navesti stvarne činjenice.

U članku se navodi kako se ugasio jedan od jačih ogranaka HDZ 1990 te kako HDZ 1990 u Skupštini ostaje bez Kluba zastupnika što nije točno.

Klub zastupnika HDZ 1990 nastavlja funkcionirati kao i dosad, bez Velimira Bušića koji nažalost ni tijekom mandata nije osjetio dužnost niti potrebu sudjelovati u radu skupštinskih odbora niti se javiti bar jedanput za riječ.

Navodi se u istom članku kako stranku napuštaju i dva vijećnika, Ante Grubišić i Zvonimir Spajić, a vrijeme će pokazati postoji li politička trgovina između navedenih vijećnika i vladajuće stranke.

U spornom članku navodi se kako je izigrano "načelo rotacije" za nositelje lista po općinama.

Na ŽO HDZ 1990 koji je održan 4. srpnja 2018. godine u Grudama jednoglasno su usvojeni prijedlozi lista, kako za županijsku, tako i za federalnu razinu. Napominjemo da su sastanku nazočili svi članovi ŽO iz Gruda, što znači da su prijedlog i podržali. Nositelj Federalne liste u tom prijedlogu bio je Velimir Bušić (Grude). Na prošlim općim izborima 2014. godine isti je bio nositelj Županijske liste. Postavljamo pitanje sebi, njima i javnosti u kojem je segmentu izigrano spomenuto načelo obzirom da je udovoljeno svim, pa čak i nerealnim, osobnim ambicijama pojedinih Gruđana?

Čudne su i nejasne njihove optužbe, a još čudnije proslavljanje domjenkom raspuštanja OO HDZ 1990 Grude i propasti ideje u koju se navodno kunu.

Nameće se logičan zaključak da je ova aktivnost Gruđana zapravo dogovorena i dirigirana puno prije kreiranja županijskih lista. Kome smeta HDZ 1990? Zna se.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

4
2
1
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari