Dodaj komentar

U Međugorje po nutarnji mir i kapljicu nade

ljubuski.info

Ovih se dana u Međugorje, na 37. obljetnicu Gospinih ukazanja, kao i obično, slijevaju rijeke hodočasnika iz cijeloga svijeta.

Bez obzira na velike gužve, danas se na samu Godišnjicu u širem prostoru oko crkve osjeća neobičan mir, mir koji vjernike potiče na beskrajnu strpljivost jednih prema drugima. Posebno je strpljiva kolona ispred kipa Raspetoga, strpljivo i tiho jedni druge prate pogledima dok se propinju dotaknuti desno koljeno Raspetoga, nastoje dohvatiti čudesnu kapljicu tekućine, koja već godinama neprestano u intervalima svako malo kapne.

Svi u redu sa čvrstom vjerom nestrpljivo čekaju svoju kapljicu, pažljivo je dohvate maramicom, krunicom u ruci ili pak prstima, pa je nerjetko prinose licu i mješaju sa trenutnom suzom iz oka.

Mnogi kratko uz kip ostanu u tišini, zagrle koljena Raspetome, oni koji pritom puste koju suzu obavezno im ramena zadrhte.

Suprotno vjernicima, mnogi pak u međugorskim fenomenima vide prijevaru, biznis i obmanu, to je njihovo osobno pravo rasuđivanja.

Ali isto tako, mnogi dolaze u namjeri ojačati vjeru, u Nadi da se oslobode životnih tegoba i patnji, te se opet vraćaju u ovaj nemirni svijet, ispunjeni nutarnjim mirom i kapljicom Nade.

Krešo Vujević
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

9
5
7
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari