Dodaj komentar

Brojna djeca kreću u školu bez dana predškolskog programa

ljubuski.info

Organizacija Save the Children, u suradnji sa županijskim ministarstvima obrazovanja, u Grudama i Mostaru organizira promotivni događaj "Otvoreni predškolski dvosat", na koji su pozvani svi budući školarci.

Riječ je o kampanji "Svako dijete - bez izuzetaka", koju provodi Save the Children u BiH, a usmjerena je stvaranju mogućnosti svoj djeci za dobar i jednak početak kroz pristup obaveznom predškolskom obrazovanju.

Uz sudjelovanje predškolskih pedagoga i glazbenika, u učionici na otvorenom, djeca će, u veselom ozračju, sudjelovati u predškolskim nastavnim jedinicama i uživati u druženju. Svako dijete dobiti će i simbolične poklone - školski materijal, priopćeno je iz te organizacije.

Događaji će se održati u Grudama, u ponedjeljak, 18. lipnja, od 11 do 13 sati, te na šetnici u Mostaru, dan kasnije, od 10 do 12 sati, Ulaz na oba događaja je slobodan. Istovremeno, u oba grada će biti održani "okrugli stolovi" za stručnu javnost, uz sudjelovanje predstavnika županijskih ministarstava obrazovanja, i to u zgradi Općine Grude, 18. lipnja u 12 sati, te u zgradi Gimnazije Mostar, dan kasnije, s početkom u 12 sati.

Okvirnim zakonom o predškolskom obrazovanju i odgoju u Bosni i Hercegovini nalaže se obavezan predškolski program u godini pred polazak u školu, za svako dijete, a najčešće se radi o 150 nastavnih sati, raspoređenih na tri mjeseca.

No, ta se odredba ne provodi u Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Brojna djeca koja žive na tim područjima, u osnovnu školu kreću bez ijednog dana provedenog u nekom od predškolskih programa, pojašnjavaju iz orzanizacije Save the Children.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

2
3
1
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari