Dodaj komentar

Divlji razum stvara duševnu ruševinu

ljubuski.info

Tijekom osme večeri devetnice, održane u svetištu sv. Ante na Humcu nadahnutu i emotivnu propovjed održao je fra Valentin Vukoja, župnik u Posuškom Gracu, na temu: "Uzdržljivost je krepost koja dovodi u red naš nutarnji i vanjski sklad".

U propovijedi se kritički oštro osvrnuo na trenutno stanje duha u Hercegovini, ne propustivši ukazati na "politiku bez Boga", za koju je ustvrdio kako nas stalno drže u strahu, za plaću pa i za život, negativno istaknuvši rad za vlastitu korist i častohleplje.

Iako je naveo kako se, za razliku od milosti, narav plaši prozivanja, spomenuo je i komentare na portalima za koje je utvrdio kako su mnogi "bez gospoda Boga", u netrpeljivosti, nesnošljivosti, vularnosti, mržnji...

Čitajući pismo svetog Jeronima, pozvao je na potpunu uzdržljivost i umjerenost.

Poslušajte propovjed:

zvučni zapis: Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

6
3
1
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari