Dodaj komentar

Jutro poslije pobjede, dan osamdeset šesti

ljubuski.info

Razvojačeni branitelji koji su jučer prosvjedovali ispred Federalnog parlamenta u Sarajevu razišli su se sinoć oko 21 sat, zadovoljni onim što su im njihovi predstavnici priopćili kao zaključke tematske sjednice Zastupničkog doma o stanju i aktualnoj problematici u oblasti braniteljsko-invalidske zaštite.

Prvim od tih zaključaka vlasti su se obvezale, najkasnije u roku od 30 dana, uputiti u žurnu parlementarnu proceduru prijedlog zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, u koji će biti ugrađeno i pitanje javne objave braniteljskog registra te pitanje braniteljskog dodatka.

Drugim zaključkom Zastupnički dom se obavezao, najkasnije za 30 dana, razmotriti nacrt zakona o braniteljskim udrugama od posebnog društvenog značaja, s tim da u tom tekstu bude ugrađeno i pitanje broja i financiranja braniteljskih udruga.

Povratak u "Šator istine

Kasno pred zoru, nakon dana pobjede, branitelji se vratili na Bijaču i jutros preuzeli šator u ispravnom stanju od zmija.

Pomalo se zbrajaju dojmovi, teško se obuzdavaju emocije, po prvi se put vraćamo s prosvjeda kao pobjednici, mnogi kažu kako im se teško naviknuti na trenutno stanje.

Svi se slažu kako, nakon ovoga jutra, osjećaju veliku opuštenost, ništa ih više ne uznemirava, pa ni ove zmije koje polako napuštaju prostor oko šatora i vraćaju se u svoja staništa.

Branitelji koriste ovu priliku i pozivaju članove i simpatizere da se danas oko 14h pojave u šatoru na Bijači.

17 h

Danas u poslijepodnevnim satima branitelji, u kratkim razmacima, posjećuju "šator istine", razmjenjuju se utisci iz Sarajeva, odlučeno - šator do daljnjeg ostaje!

Jedno je sigurno, u svima još titra onaj domoljubni duh i poručuju kako su branili i još su spremni braniti svoj dom.

UZB Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
8
3
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari