Dodaj komentar

SIPA vršila pretrese i na području Širokog Brijega

ljubuski.info

U nastavku aktivnosti u okviru operativne akcije kodnog naziva "Zadruga", policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA vrše pretrese službenih prostorija 15 pravnih osoba na području Sarajeva, Mostara, Livna, Konjica, Širokog Brijega, Tuzle, Gradačca, Donjeg Vakufa i Zenice.

Pretresi se vrše po Naredbi Županijskog suda Kantona Sarajevo, zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela "Organizirani kriminal" iz člana 342. stava (2) i (3) KZ FBiH u vezi s kaznenim djelima "Pranje novca" iz člana 272. stava (2) u vezi sa stavom (1) KZ FBiH, "Zloporaba službenog položaja" iz člana 383. stava (3) u vezi sa stavom (1) KZ FBiH, "Krivotvorenje isprave" iz člana 373. stava (2) u vezi sa stavom (1) KZ FBiH i "Nedopušteno korištenje osbnih podataka" iz člana 193. KZ FbiH.

Tijekom realizacije navedenih aktivnosti, u koordiniciji sa Županijskim tužiteljstvom Kantona Sarajevo i Kantonalnim sudom u Sarajevu, izdate su tri usmene naredbe za pretres koje se odnose na dvije pravne osobe i jedan stambeni obiteljski objekat.

Navedene aktivnosti policijski službenici SIPA-e provode u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, MUP-a Hercegbosanske županije, MUP-a Zapadnohercegovačke županije, MUP-a Tuzlanskog kantona, MUP-a Srednjobosanske županije i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

U okviru predmeta "Zadruga" u prethodnom razdoblju, policijski službenici SIPA su realizirali dvije operativne akcije u koordinaciji i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo. Također, SIPA je u sklopu nastavka suradnje sa Županijskim tužiteljstvom Kantona Sarajevo po navedenom predmetu podnijela Izvješće o počinjenim kaznenim djelima i izvršiteljima protiv dvije fizičke i dvije pravne osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Pranje novca" iz člana 272. KZ FBiH, na način da su prijavljene fizičke osobe, u razdoblju od 2010. godine do 2017. godine, osnovali dvije pravne osobe kao agencije za posredovanje u zapošljavanju, putem kojih su, po osnovu fakturiranja usluga, koje stvarno nisu izvršene, omogućili prikrivanje prirode, izvora i porijekla novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 51.765.502,19 KM koja su stečena kaznenim djelima.

Po završetku aktivnosti, više informacija će biti dostupno javnosti, priopćeno je iz SIPA-e.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

6
4
1
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari