Dodaj komentar

"Negativni mentalni sklop" - jedan od glavnih problema naše zajednice

ljubuski.info

U Gradskoj vijećnici u Ljubuškom sinoć je održano predavanje pod nazivom "Parkirani u sivoj zoni i prijavljeni robovi - Poslovni identitet zaposlenika u državama zapadnog Balkana i zablude o alternativama."

Predavač David Naletilić, predsjednik Vijeća mladih Zapadnohercegovačke županije je, kao jedan od glavnih problema u našoj zajednici, detektirao negativni mentalni sklop, govorio je odakle potječu strahovi i traume Balkanaca, prezentirao je kako nas u poslovnom svijetu vide državljani drugih zemalja i kultura, a kao izlaz iz loše situacije on vidi promjenu u našim glavama, te predlaže promjenu mentalnog sklopa i oslobađanje od negativnih trauma i stereotipa koji vladaju našim životima.

Najviše smo govorili o tome gdje mi sami sebe sputavamo, o tome smo govorili s jednog psihološkog aspekta, kako zbog konstantnih negativnih konotacija u našim razgovorima, zbog naših negativnih slika o poslodavcima, o državi.... mi zapravo sami sebe sputavamo. Da bi smo mi bili produktivni, da bismo unaprijedili poslovnu klimu u zajednici, moramo isključiti negativnost iz svog života i govoriti o pozitivnim primjerima među svojim kolegama u zajednici i sl. i tako i sami razvijati pozitivne prakse koje možemo predlagati drugima i koje drugi mogu koristiti kao model ponašanja, rekao je ovaj mladi aktivist.

Predavanje je održano u organizaciji Vijeća mladih općine Ljubuški.

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
3
9
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari