Dodaj komentar

Zatraženo produljenje pritvora za šestorku

ljubuski.info

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijeg zatražilo je produljenje pritvora za šestoricu osumnjičenika u akciji "Gastabajter" zbog sumnje počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, nedopuštenog držanja oružja i odavanja službe tajne.

O osnovanosti prijedloga odlučit će Vijeće Županijskog suda u Širokom Brijegu, kazao je Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ZHŽ.

Kako je kazao Aničić, produljenje pritvora za osumnjičenike Ž.M. (43), T.I. (49), I.A. (37), J.P. (41), I.K. (43) zatraženo je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, kao i zbog opasnosti da bi mogli nastaviti sa činjenjem kaznenih djela, dok je za T.P. (39) zatraženo produljenje pritvora zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Osumnjičenici Ž.M., T.I., I.A., J.P. i T.P. se nalaze u pritvoru od 26.4.2018. godine, a I.K. od 28.4.2018. godine.

Ž.M. se sumnjiči da je tijekom 2016. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, organizirao grupu ljudi za počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Pripadnici grupe postali su T.I., I.A., J.P. i I.K., koji su kontinuirano nabavljani i prodavali kokain i marihuanu osobama sa područja Ljubuškog.

Pored toga, pripadnik grupe J.P. se sumnjiči da je u svojoj obiteljskoj kući neovlašteno držao pušku M48 i municiju.

T.P. se sumnjiči da je kao službena osoba pribavljao podatke koji su službena tajna, s ciljem da takve podatke preda osumnjičenom T.I.

Županijsko tužiteljstvo će nastaviti kontinuirani rad na ovom predmetu u pravcu prikupljanja dokaza i utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ova kaznena djela.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
5
7
2

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari