Dodaj komentar

Braniteljima iz šatora s Bijače doživotna zatvorska kazna

ljubuski.info

Ma koliko naslov zvučao šokantno i nestvarno on je ipak stvarnost našega vremena!

Nedavno je Drago Grbavac, izravno s Bijače, za televiziju N1, izjavio da mu svakodnevno pristižu novčane kazne zbog blokiranja prometnica i da ih neće plaćati, kaže da je spreman novčane kazne zamjeniti zatvorskim.

Naravno, pristižu i nama, mi u svemu slijedimo Dragu pa smo spremni isto uraditi.

Nakon te njegove izjave netko je u šatoru uzeo papir i olovku pa se malo pozabavio statističkim podacima. Statistika jasno kaže od koliko godina u prosjeku umiru pripadnici Domovinskog rata.

E sad, ako bi već sutra otišli u zatvor, uzmimo naš prosjek godina i još njima nadodamo zatvorske dane pretvorene od novčanih kazni, ispada da će polovina nas iz "Šatora istine" ostatak života provesti u zatvoru.

Nije to konačna računica, nas čeka još prosvjeda i blokada, tako da smo svi u istoj kombinaciji doživotnog robijanja.

Potrudit ćemo se sva ova događanja oko braniteljskih nastojanja ostaviti zapisanima za povijest, vrijeme je da se svi skupa zapitamo, koji će zaključak iz svega izvući naši budući naraštaji?

Jedno je sigurno, ostat će zapamćeno da je nakon raspada Jugoslavije policija promijenila kape, Sudovi ploče na ulaznim vratima, a kazneni zakoni su prepisani i preuzeti od bivšeg sustava.

Ostalo je zapamćeno kako je goloruki Hrvatski živalj u Pologu blokirao prometnicu i zaustavio kolonu tenkova do zuba naoružanih vojnika.
Zapitajmo se, zašto se ta vojna sila nije pozvala na te iste zakone i jednostavno razgurala goloruku masu naroda i nastavila svojim putem?

A, sada pogledajte video zapis kako naša specijalna policija provodi te iste zakone nad braniteljima koji su ostavili zdravlje po mnogim ratištima kako bi podarili slobodu svom narodu.

Video je nastao na pješačkom prirelazu, na sporednoj cesti u Žabaru, specijalci su žurno reagirali nakon samo pola sata braniteljske šetnje po prijelazu gdje je zaustavljen jedan teglač i nekoliko putničkih auta.

Samo podsjećanja radi, svako verbalno nasrtanje na službenu policijsku osobu predviđa visoku kaznu, e kad je tako, ja s ponosom priznajem da je ono na kraju videa moj nasrtaj krikom na te službene osobe: "NE GURAJ BRANITELJE!".

A, da su i dalje nastavili s onakvim neljudskim guranjem i udaranjem branitelja po nogama, ja bi vam u tom slučaju sve ovo sada pisao iz zatvorske ćelije!

Ratni poručnik, zaboravljeni branitelj br. 690
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
3
4
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari