Dodaj komentar

Više od tri tisuće donatora uplatilo za Dompes

ljubuski.info

Nakon otvaranja nove mostarske ustanove odnosno pučke kuhinje fra. Didaka Buntića u sklopu studentskog doma Dompes poznati su uvijeti i cijene stanovanja u "Dompesu".

Kad je čovijek humanitaran i osvješten naravno da će pomoći bilo kome pa tako i ovim našim sirotim studentima. Važno je da svatko djeluje u skladu sa svojim mogućnostima. Drago mi je da se to napravilo, da se ljudi školuju jer je bitno da ostaju na našem području, a ako mogu raditi i funkconirati npr. u Njemačkoj zašto ne ne bi mogli i u našoj zemlji, rekao je donator Dalibor Milas.

Također pohvalio je Dompes, fra Iku Skoku i franjevce koji su zaživjeli ovaj naš kraj.

Dom je namjenjen za studente, a pučkom kuhinjom će se moći služiti i beskućnici. To je jedna samoodrživa priča u kojoj će i studenti moći dati svoj doprinos i to volontiranjem ili radom preko ljeta u jednom od ovih objekata.

Sve detalje vezane za donacije i troškove možete pratit na stranici dompes-mo.com. Pokretač ovog projekta je gvardijan mostarskog samostana i sveučilišni profesor fra Iko Skoko.

Za sada je u domu useljeno sedam studenata. Naziv studentskog doma Dompes nastalo od skraćenice "Domus panis et spiritus" – kuća kruha i duha, projekt mostarskih franjevaca koji financiraju donatori.

Blaženka Akmadžić
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

1
9
5
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari