Dodaj komentar

Upute roditeljima/skrbnicima djece dorasle za upis u osnovnu školu

ljubuski.info

Poštovani roditelji/skrbnici!

Procedura utvrđivanja psihofizičkog stanja djece prije polaska u osnovnu školu za upisno područje OŠ Marka Marulića Ljubuški počinje 23.travnja i traje do 4.svibnja. S radošću iščekujemo najmlađe polaznike naše škole!

Nalazimo shodnim napomenuti nekoliko stvari koje su u interesu Vaše djece. Utvrđivanje psihofizičkog stanja će se provoditi u prostorijama Doma zdravlja Ljubuški, a o točnom terminu vašeg dolaska bit ćete pismeno obaviješteni od nadležne općinske službe. Vaše dijete će prvo pregledati pedijatrica, a potom će proceduru utvrđivanja psihofizičkog stanja nastaviti ostali članovi Povjerenstva, u ovom slučaju pedagoginja, psiholog i u određenim slučajevima defektologinja. Molimo da sa sobom ponesete kopiju rodnog lista djeteta (BiH).

Procedura utvrđivanja psihofizičkog stanja definirana je Pravilnikom o upisu djece u osnovne škole (broj 07-10-17/99).

Članovi Povjerenstva će vas na licu mjesta izvijestiti o daljnjim koracima. Dobit ćete informaciju je li dijete od tog trenutka upisano u osnovnu školu, predlaže li Povjerenstvo odgodu upisa za narednu školsku godinu, predlaže li Povjerenstvo ponavljanje postupka utvrđivanja stanja u slučaju kad odluku nije moguće donijeti u datom trenutku ili pak Povjerenstvo predlaže školovanje u posebnoj organizaciji.

Roditelj upisnog obveznika (dijete koje do 31.kolovoza tekuće godine navršava 6 godina života) ne može samoinicijativno odgoditi upis djeteta u osnovnu školu.

U slučaju da adresom prebivališta niste na upisnom području OŠ Marka Marulića Ljubuški dužni ste se obratiti nadležnoj općinskoj službi sa zamolbom da vam se odobri upis u kojoj ćete obrazložiti svoje razloge. Isto vrijedi ukoliko adresom prebivališta pripadate jednoj od četiri područne škole (Gornji i Donji Radišići, Miletina i Cerno), a želite da vaše dijete nastavu pohađa u središnjoj školi. Proceduru će vam detaljno objasniti članovi Povjerenstva na licu mjesta.

Vaš najveći zadatak u ovom razdoblju je da svoje dijete opustite i ohrabrite. Dijete ne treba osjećati pritisak poradi Vaše vizije njegova uspjeha u okviru obrazovnog sustava. Vaše dijete samo treba biti ono što jest.

S radošću zbog skorašnjeg susreta i s nadom u plodonosnu suradnju srdačno vas pozdravljamo.

Stručni suradnici OŠ Marka Marulića Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

8
8
7
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari