Dodaj komentar

Braniteljske igre granica, dan četrnaesti

ljubuski.info

Točno u 11h, branitelji su se okupili ispred Policijske uprave Ljubuški, poredani s obje strane, načinivši koridor kroz koji, jedan po jedan, prolaze branitelji pozvani na današnji obavjesni razgovor.

Nešto iza 11h, skupina članova UZB podružnica Jablanica stižu s dva auta u šator na Bijaču. U njihovu čast dnevna smjena priprema domaću piletinu s roštilja, dok nam svaki od njih pripovijeda svoju životnu i ratnu prošlost.

Sad dok smo se vozili ovamo, malo sam razmišlja o svom životnom putu, govori Samir Milanović.
Onako sam sebi govorim, šta ti je život, bio sam pripadnik Armije BiH, prošao 93. zatvore od Ljubuškog do Heliodroma, i evo me sad opet u Ljubuškome. Sad sam u prilici oslanjati se na vas u traženju svojih ratnih prava.

Uz Samira su još iz ove skupine prošli spomenute zatvore, Nijaz Kovač i Dževad Kukić.

Između njih javlja se Cvitan Jurić, pripadnik HVO-a i ovako nastavlja:
Vidiš nas, mi smo ti svi skupa nekada išli u školu i družili se, ratovali smo na suprotnim stranama, i, ima nekoliko dana skupljamo novac za gorivo kako bi došli u šator na Bijaču.

Oko 13h s obavjesnog razgovora se vraćaju Darinko Boto, Drago Grbavac, Franjo Hrstić i Veljko Vukojević te nastavljamo druženje uz roštilj.

14h

Kroz razgovor i druženje razabiremo bit obavijesnih razgovora.

Darinko Boto je, odmah na početku davanja izjave, izrazio nezadovoljstvo načinom uručivanja sinoćnih poziva.

Poručio je ako policija nastavi s praksom i dalje uručivati pozive sa dva policijska vozila, upadajući naglo braniteljima pred kuću, s tim načinom samo dolijevaju ulju na vatru.

Sve buduće pozive samo dostavite u šator na Bijaču i branitelji će se uredno odazivati, poručio je Boto.

Na pitanje u policijskoj postaji, tko je organizator svega ovoga, svi su složno izjavili da su ovo organizirali Edin Mušić, Mladen Bošković i Vesna Švarcer.

Na upit policijskih službenika tko je naš vođa, Drago Grbavac je dao najprecizniji odgovor:
Mi nemamo vođu, mi slijedimo svaku pametnu ideju, koja nas vodi ka ostvarenju naših opravdanih zahtjeva. Dajte nam vi iz policije pametnu i mudru ideju, mi ćemo svi skupa slijediti vas, i vi nam budite vođe.

Na kraju je Drago u policijskoj postaji izjavio:
Ljudi, shvatite vrlo ozbiljno stanje u kojem se trenutno nalazimo, svaki naš novi dan započinje našim Krikom očajnika!

UZB
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

2
9
2
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Ljudi trećeg reda Ružica Zeljko
ljubuski.info
Zakon pišem, tinta mi se proli Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari