Dodaj komentar

Franjevci iz cijelog svijeta posjetili Srebrenicu

ljubuski.info

Izaslanstvo franjevačkog reda iz SAD, Konga, Singapura, Indije i Italije danas su posjetili Općinu Srebrenica.

Član Hercegovačke franjevačke provincije i član Međunarodne komisije za dijalog na razini franjevačkog reda u svijetu fra Iko Skoko kazao je kako franjevački red djeluje u 110 država u svijetu, te ima oko 15.000 članova koji se zalažu za dijalog.
Smisao Komisije je da promovira dijalog u svijetu i da potiče sve fratre diljem svijeta, koji se zalažu za pomirenje među ljudima i dijalog među ljudima i njihovim kulturama, među vjerama. Prošle godine imali smo sastanak u Rimu, a ove godine sam tražio da to bude u BiH, da drugi vide kako mi ovdje živimo, istaknuo je Skoko.

Franjevci iz cijelog svijeta tijekom posjete BiH obišli su dvije provincije, a danas su posjetili Memorijalni centar Potočari.

Upravitelj Župe Srca Isusova Zvornik, Bratunac i Srebrenica fra Joso Ošorlić kazao je da su na sastanku koji je održan u kabinetu načelnika Općine Srebrenica Mladena Grujičića predložili da se uredi katoličko groblje u Srebrenici.
Jedan dio gradskog groblja bio bi rezerviran za katolike, a drugi za pravoslavne vjernike. Naša želja je da franjevci imaju svoju ulicu u Srebrenici, jer njihovi korijeni su potekli iz Srebrenice. Očekujemo da će u Srebrenici biti rekonstruirana franjevačka crkva koja je zapaljena u 17. stoljeću, te da će to biti mjesto okupljanja svih ljudih dobre volje. Konačno je vrijeme da započnemo duhovnu i materijalnu obnovu, kazao je Ošorlić.

Stručni suradnik u Općini Srebrenica Senad Subašić kaže da je na sastanku razgovarano o uređenju gradskog groblja u Srebrenici.
Pruža se ruka suradnje u svakom pogledu, a to govori da Srebrenica dobija nove dimenzije, nove mogućnosti. Mislim da franjevci zaslužuju i da jedan dio grada dobiju ulicu Bosne srebrene, kazao je Subašić.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
5
8
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari