Dodaj komentar

Osobito zadovoljan radom Vlade, Ćosić najavio strateške investicijske projekte

ljubuski.info

Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić izjavio je kako je njegova vlada u protekloj godini učinila puno pozitivnih poteza te istaknuo kako će fokus rada u 2018. biti na strateškim investicijskim projektima.

Ćosić je kazao kako je nezahvalno sam sebe ocjenjivati, ali kako je osobno zadovoljan radom Vlade Zapadnohercegovačke županije u 2017. godini, godini s puno započetih aktivnosti koje će se sustavno nastaviti i u sljedećem razdoblju.
Imali smo pred sobom godinu u kojoj smo morali napraviti balanse u rashodovnoj i prihodovnoj strani proračuna. Godinu u kojoj smo sa sindikalnim povjerenicima MUP-a i prosvjete izdogovarali povećanje plaća i ujednačavanje koeficijenata svih korisnika proračuna. Godinu bez kreditnih zaduženja, kazao je Ćosić, istaknuvši kako je Vlada u protekloj godini učinila puno pozitivnih poteza koji će konkretno utjecati na predstojeće razdoblje.

Ćosić je posebno istaknuo smanjenje duga Zapadnohercegovačke županije, koji je u protekle dvije i pol godine umanjen za gotovo 26 milijuna maraka, što je postignuto uravnoteživanjem županijskog Proračuna.
Proteklu smo godinu, to je već poznato, završili bez deficita i bez novih zaduživanja, što je dovoljan razlog za zadovoljstvo. Imamo usvojen proračun za 2018. godinu. Iako su ukupne obveze još uvijek velike, oko 50 milijuna maraka, Vlada je osigurala za iduće razdoblje redovno podmirenje proračunskih obveza i postupno, ali kontinuirano vraćanje zatečenih starih dugova, ustvrdio je premijer ZHŽ-a.

Naglasio je kako uvijek postoji bolje od trenutnog, te kako će, provodeći utvrđenu politiku, nastojati to bolje učiniti dostižnijim.

Govoreći o aktivnostima u tekućoj godini, Ćosić je kazao kako će fokus, uz uvijek aktualne tekuće probleme, biti izričito na strateškim investicijskim projektima koji bi trebali donijeti određene iskorake.
Također, Vlada će u okviru instrumenta predpristupne pomoći za razdoblje 2014. – 2020., u tekućoj godini preko novoosnovanog Ureda Vlade za europske integracije ZHŽ, nastaviti planiranje, pripremu i provedbu projekata IPA i drugih fondova, te kroz ovakve projekte nastojati realizirati započete strateške projekte, dodao je Ćosić.

Premijer ZHŽ-a kazao je kako se zajedničkim radom svih razina vlasti, pa i pozitivnim promišljanjima, prostor Županije može učiniti privlačnim i ulagačima i poduzetničkim idejama.
U našoj županiji iz godine u godinu bilježimo rast broja zaposlenih, stoga je naša zadaća, usporedo s tim trendom, smanjivati broj onih koji će bolju budućnost tražiti daleko od zavičaja, zaključio je predsjednik Vlade ZHŽ.

FENA
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
3
2
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari